PKK'nın Trabzon dahil 8 ilden sorumlu yöneticisi yakalandı

Muş'un Varto ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirilirken, aralarında PKK'nın sözde Erzurum bölge sorumlusunun da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.   Teknedüzü köyü muhtarı Ali Rıza Şahin'in evinde, terör örgütü PKK üyele

PKK'nın Trabzon dahil 8 ilden sorumlu yöneticisi yakalandı
Muş'un Varto ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirilirken, aralarında PKK'nın sözde Erzurum bölge sorumlusunun da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.
 
Teknedüzü köyü muhtarı Ali Rıza Şahin'in evinde, terör örgütü PKK üyelerinin toplantı yaptığı bilgisine ulaşan emniyet istihbarat birimleri durumu jandarmaya bildirdi.
 
Kısa sürede adrese giderek çevrede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, teröristlere "Teslim ol" çağrısında bulundu. Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine düzenlenen operasyonda 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.
 
1 MİLYON LİRAYA KADAR ÖDÜL
 
Operasyonda 4 kişi de yakalandı. Bunlardan birinin terör örgütü PKK'nın Muş, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Bayburt, Trabzon ve Ağrı'yı kapsayan sözde Erzurum bölge sorumlusu Mehmet Hayme olduğu öğrenildi. Hayme'nin, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nin "yeşil" kategorisinde yer aldığı kaydedildi. Bu kategorideki isimlerin ölü ya da diri ele geçirilmesini sağlayanlara 1 milyon liraya kadar ödül verilmesi öngörülüyor.
 
Gözaltına alınan diğer kişilerin ise "Sisi" kod adlı kadın terörist ile Teknedüzü köyünün mevcut muhtarı Ali Rıza Şahin ve eski muhtarı Metin Aydoğdu olduğu belirtildi. Aydoğdu'nun DBP il genel meclisi üyesi olduğu bildirildi.
 
Operasyonda, bir roketatar ve 4 uzun namlulu silah ile bunlara ait mühimmat ele geçirildi.
 
Emniyet yetkilileri, PKK'nın sözde Erzurum bölge sorumlusu Mehmet Hayme'nin, Varto'da geniş çaplı bir terör saldırısını organize etmek amacıyla kırsaldan geldiğinin belirlendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler