PKK'nın silahları bakın nereden geliyor!

 Şırnak İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait aralarında ağır silahların da bulunduğu çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçlerinin, İd

PKK'nın silahları bakın nereden geliyor!

 

Şırnak İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait aralarında ağır silahların da bulunduğu çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.
 
Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçlerinin, İdil ilçesinin kırsalında terör örgütü üyeleri tarafından dün Suriye'den kaçak olarak silah ve mühimmat sevkiyatı yapılacağı bilgisinin alındığı belirtildi.
 
Yapılan çalışmalar sonucu, 3 çuval içerisinde 10 adet RPG–7 mühimmatı, 10 adet RPG–7 sevk fişeği, 3 adet RPG–7 anti tank mühimmatı, 3 adet RPG–7 anti tank sevk fişeği, 2 bin 380 adet 7,62 milimetre çapında Bixi makineli tüfek mühimmatı, 5 adet boş Bixi makineli tüfek şeridi ile 1 el bombası ele geçirildi.
 
İdil Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla olayla ilgili olduğu belirlenen şahısların Çığır ve Tepecik köyleri ile Gültepe mezrasında aramalarda ise 1 Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 4 Kaleşnikof şarjörü ve 20 adet Kaleşnikof mermisi, 2 ruhsatsız av tüfeği ve 12 adet av tüfeği fişeği, 58 adet 7,62 milimetre çapında G3 piyade tüfeği fişeği, 2 adet Bixi fişeği ele geçirildi. Evlerinde arama yapılan 4 kişi gözaltına alındı.
 
Konuyla ilgili olarak İdil Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem