"PKK'nın silah bırakması imkansız!"

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’nın silahlarını bırakmasının Akdeniz'in kuruması kadar imkansız olduğunu söyledi. Bahçeli, "PKK'nın saldırıları bir müsabaka olarak mı değerlendirilmektedir?" diye sordu.Partisinin Serik belediyesi taraf

"PKK'nın silah bırakması imkansız!"

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’nın silahlarını bırakmasının Akdeniz'in kuruması kadar imkansız olduğunu söyledi. Bahçeli, "PKK'nın saldırıları bir müsabaka olarak mı değerlendirilmektedir?" diye sordu.

Partisinin Serik belediyesi tarafından yapılan alışveriş merkezi ve kapalı pazar yerinin temel atma törenin ardından Aksu'da partililere seslenen MHP Lideri Devlet Bahçeli, burada da çözüm süreci üzerinden AK Parti iktidarına yüklendi. Devlet Bahçeli, “Tehlike çözüm ve barış süreci ile Abdullah Öcalan'ın muhatap haline gelmesiyle başladı. Tehlike İmralı canisiyle haince yürütülen müzakerelerdir." dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı hayata döndürdüğünü, imkanlarını artırdığını televizyon ekranlarında itiraf ettiğini savunan Bahçeli, "Cezaevi şartlarının iyileştirdiğini gururla duyurmuştur. Hatta Öcalan'a 'televizyon verdik, kendi takımını izliyor' diyecek kadar aklı karışmış, bilinci çatallaşmış ve basireti kapanmıştır. Başbakan Erdoğan'a Aksu'dan sormak isterim PKK, ne zamandan beri takım olarak görülüyormuş? Bu takım hangi ligde, hangi rakiplerle mücadele etmektedir. Başbakan'ın ağzından çıkanı kulağı duymuş mudur? PKK'nın saldırıları bir müsabaka olarak mı değerlendirilmektedir? PKK'nın aldığı canlar, katlettiği vatan evlatları attığı goller olarak mı görülmektedir? Başbakan Erdoğan ne dediğinin farkında mıdır?" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın PKK'nın sınır dışına çıkarken silahlarını bırakarak gitmesi gerektiği yönündeki değerlendirmelerini de eleştirdi. "Şimdi de PKK'nın nasıl sınır dışına çıkacağı konusunda yorumlar yapmaya başlamıştır." diyen Bahçeli, Erdoğan'ın daha düne kadar ‘silahlar sussun' dediğini ancak, şimdi bunun yetmeyeceğini söylediğini ifade etti. Bahçeli, PKK'nın silahı bırakmasının Akdeniz'in kuruması kadar imkansız olduğunu savundu. PKK'nın silah bırakarak ülke dışına çıkmasının söz konusu dahi olmadığını belirten Bahçeli, teröristlerin sınır dışına gitmesi durumunda bile geri gelip saldırı ve provokasyon yapmaya devam edeceğini söyledi.

Bahçeli, 2B konusunda da hükümeti eleştirdi. Konuşması sırasında sözleri ‘öl de ölelim, vur de vuralım' sloganlarıyla kesilen Bahçeli, bir süre sustuktan sonra konuşmasına devam etti. Konuşmasının ardından Bahçeli'ye, kepenek hediye edildi. Bahçeli, üzerindeki kepenekle bir süre yürüyerek parti binasına girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler