PKK'nın şifresi çözüldü

 Bitlis'te, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya üye oldukları iddia edilen 30 kişi hakkında, 'terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak' suçlarından Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Sanıkların teknik ve fiziki takibinin

PKK'nın şifresi çözüldü

 

Bitlis'te, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya üye oldukları iddia edilen 30 kişi hakkında, 'terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak' suçlarından Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Sanıkların teknik ve fiziki takibinin yapıldığının belirtildiği iddianamede, terör örgütü adına faaliyet yürüten sanıkların kendi aralarında konuşurken kullandıkları şifreler de çözüldü. Sanıklar örgütün dağ kadrosuyla görüşmeyi 'Balığa gitmek', örgütsel toplantılar için 'okey oynayalım', terör örgütünün gerçekleştirdiği silahlı saldırıları ise 'Yağmur yağmış şimşek çakmış" diye nitelendirdikleri ortaya çıktı.

KCK'ya yönelik Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin başlattığı soruşturma kapsamında Bitlis'te 30 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemece çoğu tutuklanan sanıklar hakkında Van 3'üncü Ağır Caza Mahkemesi'nde dava açıldı. 'Terör örgütü yöneticisi olmak' ve 'terör örgütü üyesi olmak' suçlarından açılan davanın ilk duruşmasında, savcı hazırladığı iddanamede sanıkların fiziki, teknik takip ve ortam dinlemelerinden elde edilen delilleri okudu. Çeşitli toplantılar yapıldığının belirtildiği 253 sayfalık iddianamede, toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri ve bazı belediye başkan yardımcılarının terör örgütünün talimatı ile alınan kararlar doğrultusunda örgütsel faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

ÖRGÜTÜN ŞİFRELERİ ÇÖZÜLDÜ

Terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK adına faaliyet yürüten sanıkların kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde de bazı şifreli kelimeler kullandığı belirtildi. İddianamede, yapılan incelemeler sonrası sanıkların kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda kullandıkları örgütün şifreleri de çözüldü. Sanıkların terör örgütünün dağ kadrosundaki elemanlarla görüşmek için aralarındaki görüşmelerde 'Balığa gitmek' veya 'Balık tutmak' şifrelerini kullanırken, örgütsel amaçlı toplantılar için 'Okey oynayalım' dedikleri belirlendi. Terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği silahlı saldırı olaylarını da 'Yağmur yağmış, şimşek çakmış', kent meclislerinin alt yapısını oluşturmak için oluşturulmaya çalışılan mahalle meclisleri için toplantıya çağrılan kişilerin sayısının azlığı veya çokluğu için de 'Bal çok var mı?' diye haberleştikleri ortaya çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem