PKK'nın saldırıları böyle önlendi

Ankara'daki Terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından alarma geçen polis, Bodrum ve Bingöl'de düzenlediği operasyonlarla iki büyük bombalı saldırı girişimini engelledi. İşte toplamda 127 kilogram patlayıcının ele geçirildiği nefes

PKK'nın saldırıları böyle önlendi

Ankara'daki Terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından alarma geçen polis, Bodrum ve Bingöl'de düzenlediği operasyonlarla iki büyük bombalı saldırı girişimini engelledi. İşte toplamda 127 kilogram patlayıcının ele geçirildiği nefes kesen operasyonların detaylarıBodrum'da hazır düzenekli A4 patlayıcı ele geçirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şüphe üzerine gözaltına alınan bir kişinin kaldığı otel odasında, patlamaya hazır 2 kilo 140 gr. A4 patlayıcı ele geçirildi. Muğla Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan zanlı, sorgulanmak üzere sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü'ne bağlı özel ekip ve 20 sivil polisin, geceyarısı Bodrum'un Kumbahçe Mahallesi'ndeki Barlar Sokağı'nda yaptığı operasyonda bir kişi yakalandı. Şüphelinin kaldığı otel odasında yapılan aramada ise spor bir çantada, telefonla uzaktan patlatılmaya hazır A4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Odada ayrıca 7 bin dolar para ve iki sahte pasaport bulundu. Terör örgütü PKK üyesi olduğu ve eylem için keşif yaptığı ileri sürülen zanlının, bombalamadan hemen sonra Yunanistan'ın İstanköy adası üzerinden İtalya'ya kaçmayı planladığının değerlendirildiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak sekiz kişinin ifadesine başvuruldu. Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, soruşturmanın devam ettiğini, hiçbir açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Zanlının, 28 Ağustos 2011 tarihinde Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir plajda meydana gelen ve sıçrayan taşlarla bazı turistlerin hafif yaralandığı patlamanın faili olduğu, Bodrum'a dün (22 Eylül) yolcu otobüsüyle geldiği, otel odasını da üç günlüğüne tuttuğu belirlendi.

Bingöl'de 126 kilo patlayıcı ele geçirildi

Bingöl-Elazığ kara yolunda gizlenmiş halde 125 kilo potasyum nitratla güçlendirilmiş 1.3 kilo C-4 patlayıcı ele geçirildi. 4 büyük tüp ve 1 düdüklü tencere içerisine yerleştirilen bombaların Bingöl-Elazığ kara yolu üzerindeki köprü menfezi altına yerleştirildiği ve daha sonra patlatılmak üzere tuzaklandığı belirlendi.

Bir istihbaratı değerlendiren emniyet güçleri, Kurudere Mahallesi Bingöl-Elazığ kara yolu üzerinde arama ve kontrol yaptı. Kara yolunun 3. kilometresindeki bir menfezin altına patlayıcı gizlendiği tespit edildi. Uzman ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda, terör örgütü mensupları tarafından 4 adet 12 kiloluk büyük tüp ve 1 adet düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş toplam 125 kg. potasyum nitrat ile 1.3 kilo C-4 patlayıcı ele geçirildi. Bombaların, fünyeleri takılarak kullanılmaya hazır hale getirildiği belirlendi.

Potasyum nitratla güçlendirilen tahrip gücü çok yüksek patlayıcıların, eylem hazırlığında olan teröristlere verileceği değerlendiriliyor. Bombanın bulunduğu bölgede 1 ay önce askeri konvoyun geçişi sırasında patlama yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem