PKK'nın planı böyle çökertildi

Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyünde, cep telefonlu bomba düzenekleri, dinamit lokumları ve plastik patlayıcı ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alınırken, patlayıcıların uzaktan kumanda sisteminin cep telefonu ile çalıştığı tespit edildi. Cep te

PKK'nın planı böyle çökertildi

Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyünde, cep telefonlu bomba düzenekleri, dinamit lokumları ve plastik patlayıcı ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alınırken, patlayıcıların uzaktan kumanda sisteminin cep telefonu ile çalıştığı tespit edildi. Cep telefonunun 2 tuşunun bombayı patlatmak için hazırlandığı belirlendi.

MİT DE DESTEK VERDİ

Edinilen bilgilere göre Çukurca'da saldırı planları yapan PKK terör örgütü amacına ulaşamadı. Bir ihbarı değerlendiren Hakkâri Emniyet Müdürlüğü ve Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri PKK'nın asker ve polise yönelik saldırı hazırlığı içinde olduğunu tespit etti. MİT'in de desteğiyle patlayıcıların Çukurca'nın Çığlı köyünde bir evin kilerinde saklandığı anlaşıldı.

Belirlenen adrese Polis Özel Harekat ve Jandarma komando timleri ortak operasyon düzenledi. Zırhlı araçlarla köye giren güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri altında belirlenen evde arama yaptı. Bomba eğitimi almış köpeklerin de katıldığı aramalarda evin kilerinde paketler halinde patlayıcı bulundu.

5 KG PLASTİK PATLAYICI

Paketleri açan bomba imha uzmanı polisler 13 dinamit lokumu ve 5 kg plastik patlayıcı ile karşılaştı. Aynı paketler içinde bulunan bomba malzemelerini patlatmak için hazırlanan cep telefon düzenekli uzaktan kumanda sistemi ve şifreler de ele geçirildi.

Teröristlerin bomba kumandası olarak ayarlanan cep telefonunu çalıştırmak için hazırladıkları şifreyi bir kağıt parçasına şöyle yazdığı belirlendi: "Yes: Aç, No: Kapat, 2: Patlat" İki şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen patlayıcı ve diğermalzemelerin incelemelerin ardından güvenli bir bölgede imha edildiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem