PKK'nın kuryesi yakalandı

PKK'nın kanlı şehir baskınlarında kilit rol oynayan en önemli kuryesi Hüsnü Çobanoğlu Hakkari'de yakalandı.Kırsaldan aldığı bombaları metropollerdeki teröristlere sızdıran kurye Çobanoğlu'nun, örgütün Yüksekova sorumlusu 'Yılmaz-Kürdo' kod adlı Yusuf Sayd

PKK'nın  kuryesi yakalandı

PKK'nın kanlı şehir baskınlarında kilit rol oynayan en önemli kuryesi Hüsnü Çobanoğlu Hakkari'de yakalandı.

Kırsaldan aldığı bombaları metropollerdeki teröristlere sızdıran kurye Çobanoğlu'nun, örgütün Yüksekova sorumlusu 'Yılmaz-Kürdo' kod adlı Yusuf Saydut'un talimatlarıyla hareket ettiği belirlendi.

SAHTE KİMLİK TAŞIYORDU

Geçen eylülde Avcılar Marmara Caddesi üzerindeki parkta meydana gelen ve 11 kişinin yaralandığı patlamayı gerçekleştirdiği öne sürülen A.A. İstanbul'da yakalanmıştı. Polis, terör örgütünün en önemli bomba kuryecisi Hüsnü Çobanoğlu'na, A.A.'nın ifadelerinden yola çıkarak ulaştı. Aylar süren takibin ardından düzenlenen operasyonda yakalanan Çobanoğlu'nun üzerinde İzzet Akbaş adına düzenlenmiş sahte kimlik ve Ekrem Baş isimli bir kişiden sözde vergi almak için yazılmış HPG mühürlü tehdit mektubu bulundu.

POLİS ŞİMDİ ONU ARIYOR

Hüsnü Çobanoğlu'nun yakalanmasıyla birlikte ülkeyi derinden sarsan iki kanlı olayın detayları da ortaya çıktı. Örgütün bu kanlı eylemlerini planlayan önemli bir isim daha deşifre edildi. Çobanoğlu'nun talimat aldığı PKK'nın Yüksekova sorumlusu 'Yılmaz-Kürdo' kod adlı Yusuf Saydut'un Avcılar patlamasının yanı sıra Yüksekova'da asker ve polise düzenlenen saldırıların emrini verdiği, yine sokak ortasında öldürülen iki uzman çavuş suikastının da Saydut'un talimatlarıyla düzenlendiği ortaya çıktı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem