PKK'nın kesin çekilme tarihi belli oldu

 BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kandil'in 25 Nisan'da yapacağı açıklamanın ardından, PKK'nın sınır dışına çekilmeye başlayacağını bildirdi. TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder, PKK'nın çekil

PKK'nın kesin çekilme tarihi belli oldu

 

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kandil'in 25 Nisan'da yapacağı açıklamanın ardından, PKK'nın sınır dışına çekilmeye başlayacağını bildirdi.
 
TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder, PKK'nın çekilme süreciyle ilgili "Daha önce 24 Nisan olacağı söylenmişti" sözlerine, "25 Nisan kayabilir ama 24 ya da 25 ne önemi var? Kandil açıklama yapar, çekilme süreci başlar" dedi.
 
Aslolanın yönelim olduğunu belirten Önder, "İki tarafta bu yönelim ve arkasındaki irade görüldükten sonra doğrudan ikinci aşamaya geçilir" diye konuştu.
 
Önder, "Hükümette bu iradeyi görüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Görüyorum. Samimiyetleriyle ilgilenmiyorum. Samimiyet ölçer bir şey yok elimizde ama bir irade var" ifadesini kullandı.
 
CHP'nin çözüm süreciyle ilgili tavrının sorulması üzerine Önder, "CHP'nin Allah yardımcısı olsun diyorum başka da bir şey demiyorum" dedi.
 
Önder, "Bu süreçte sıkıntı yok. Birileri kendilerini tarihin çöp sepetine atacak, birileri barışın mimarı arasında yer alacak. CHP, kendi yöneticisine tahammül edemiyor, ne sıkıntı verebilir? Yoluna halı döşedik gelmedi. Halen diyoruz ki 'bilgilendirmeye hazırız'. Merak etmiyorlar. CHP'nin yapısı buna müsait değil. CHP, içine aldığını demokrasi bilinci anlamında öğüten bir değirmen" diye konuştu.
 
Önder, "İmralı'ya mektuplar gitmeye devam edecek mi?" sorusuna da "İmralı ile görüşmeler devam eder ama artık mektup şeklinde olmaz" karşılığını verdi.
 
Önder, bir soru üzerine, "Süreçte hiçbir sıkıntı yok" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler