PKK'nın kaynakları deşifre oldu

KCK-PKK terör örgütü yapılan operasyonlarla büyük yara aldı. Şehirlere yerleştirdiği bombaların bir kısımını da kaybetti. Elindeki mühimmat, arazide gizledikleri ve mağaralara sakladıkları deşifre oldu.Ancak terör örgütü boş durmuyor. Kaybettiği cephaneni

PKK'nın kaynakları deşifre oldu

KCK-PKK terör örgütü yapılan operasyonlarla büyük yara aldı. Şehirlere yerleştirdiği bombaların bir kısımını da kaybetti. Elindeki mühimmat, arazide gizledikleri ve mağaralara sakladıkları deşifre oldu.

Ancak terör örgütü boş durmuyor. Kaybettiği cephanenin yerine yenilerini koymak için farklı yollar arıyor. Aksiyon dergisi işte tam bu sorunun cevabını arayan bir dosya hazırladı. PKK'nın silahları nereden temin ettiğini sorguladı.

İddiaya göre örgüt Saddam'ın devrilmesinden sonra Irak ordusuna ait depolardan önemli miktarda patlayıcı ve silah çaldı. RDX adı verilen özel patlayıcının ise dış istihbarat birimlerinden ya da derin devlet tarafından verildiği iddia ediliyor.

Terör örgütün bir başka kaynağı ise uçaklardan atılan patlamayan bombalar. Mehmetçiğin döşediği mayınlar da örgütün yetişmiş elemanları tarafından sükülüp içindeki patlayıcılar çıkartılarak kullanılıyor. KCK-PKK'nın 50'ye yakın bombacı ve mayın imalatçısı vardı. Ancak örgütün en deneyimli 15 bombacısı Zap ve Kazan Vadisi'ndeki operasyonlarda öldürüldü.

Bir başka kaynak ise gezer diye tabir edilen silahlar. Bu silahlar daha önce dünyanın her hangi bir yerinde diğer illegal örgütler tarafından kullanılmış oluyor. Verilere göre gezerlerin sayısı oldukça fazla. 15 bin kalaşnikof, 250 roketatar, 40 doçka, 150 sniper, 3 ton TNT, 3 buçuk ton C4 ve A4 patlayıcı.

KCK-PKK daha geniş alana yayılmak için diğer terör örgütleriyle de işbirliğine girdi. İddiaya göre yurt dışından getirilen militanlar Irak'taki Kamplarda farklı örgüt adı altında eğitiliyor. Uzmanlara göre bu, önümüzdeki günlerde piyasaya yeni paravan örgütler çıkacak ve eylem girişimlerinde bulunacaklar anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem