PKK'nın kaçırdığı sağlıkçı serbest

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından iki askerle birlikte kaçırılan sağlık memuru serbest bırakıldı. Uz Ailesi'nin 65 günlük hasreti telefon görüşmesi ile bitti ama Söke'deki Uz Ailesi evlatlarını bağırlarına basacağı saatleri bekle

PKK'nın kaçırdığı sağlıkçı serbest

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından iki askerle birlikte kaçırılan sağlık memuru serbest bırakıldı. Uz Ailesi'nin 65 günlük hasreti telefon görüşmesi ile bitti ama Söke'deki Uz Ailesi evlatlarını bağırlarına basacağı saatleri beklemeye başladı.

10 Temmuz 2011 tarihinde yol kesen teröristler tarafından iki askerle birlikte kaçırılan Bingöl'ün Genç İlçesi Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık memuru Aytekin Turhan Uz (32) serbest bırakıldı. Sağlık memuru Aykekin Turhan Uz'un Söke'deki Ailesi'ne sevinçli haber akşam 21.30 sıralarında geldi. Aykekin Turhan Uz baba Ali Uz ile telefonda görüştü; "İyiyim, gelmenize gerek yok" dedi, Söke'deki Ailesi'nin içini ferahlattı. Aytekin Turhan uz'un ardından Bingöl İl Sağlık Müdürü Cihan tekin, daha sonra ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ Söke'yi arayıp aileye geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

ANNE HATİCE UZ ÜZÜNTÜ VE SEVİNCİ BİR ARADA YAŞADI
Terör örgütü tarafından Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde kaçırılan üç kişiden biri olan Sökeli Sağlık memuru Aytekin Turhan Uz'un annesi üzüntü ve sevinci bir arada yaşadı. Rahatsızlığı nedeni ile kaçırıldığı haberi günlerdir kendisinden saklanan Hatice Uz, akşam saatlerinde gelen müjdeli haber ile oğlu Aytekin Uz'un hem kaçırıldığı, hem de serbest bırakıldığı haberini aynı anda duymuş oldu. 65 günlük hasretin içinde birde ramazan bayramı vardı. Uz Ailesi anne Hatice Uz'dan kaçırılma haberini en çok bayram süresince saklamakta zorlandı, ancak yine de anne Hatice Uz'a bir şey hissettirilmedi. Oğlunun müjdeli haberini öğrenen Hatice Uz; "Allah evlat yolu gözleyen herkesin evlatlarının sağlıklı dönmesini nasip etsin. Yeni duydum, üzüntü ve sevinci bir arada yaşadım. Şok oldum. Şükürler olsun, kavuşacağız" dedi.

Aytekin Turhan Uz'un ağabeyi Mustafa Uz; "65 gündür annemden sakladık. Aytekin daha önce yurt dışına gitmişti, anneme yine yurt dışına gitti dedik. Telefonuna Ulaşılamıyor diye avuttuk. Bayramda duyar falan diye çok korkmuştuk, çünkü annemin sağlık durumundan endişe ediyorduk. Allah'a şükür bayramda da duyurmadık. En son sevinçli haberi bugün kendisine duyurduk. Annem sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadı" dedi.

BABA ALİ UZ; "HERŞEYİ DÜŞÜNÜR VE KABULLENİR OLMUŞTUK
65 gündür sabırla beklediklerini ve zor günler yaşadıklarını belirten kaçırılan sağlık memuru Aytekin Turhan Uz'un babası Ali Uz ise; "Çok mutluyuz. Allah'ın takdiri, başka acı da olabilirdi ama sonunda mutluluk oldu. Her şeyi düşünür ve kabullenir olmuştuk. Oğlumu Allah bize bağışladı. Bütün görevlilerden Allah razı olsun, herkes görevini yaptı" dedi.

Oğlunun Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü'nden akşam saatlerinde kendisini aradığını söyleyen baba Ali Uz; "Sesi ve durumunun iyi olduğunu öğrendik. 65 gündür terör örgütünün elinde kaldığı halde hala cesaretle gelmenize gerek yok dedi. Her an idam sehpasında durur gibi yaşamak zordu, bugüne şükür ediyoruz" dedi.

SAĞLIK BAKANI ARADI
Sağlık Bakanı recep Akdağ'ın kendilerini arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu ifade eden baba Ali Uz; "Aytekin Uz'un sabır ve cesaretle çalışma isteğini Sayın Bakan'a söylemiş ancak ben Bakanımıza bundan böyle aynı bölgede verimli olamayacağını söyledim. Sağlık Bakanımızda nereye isterse tayini yaparız ifadesini kullandı. Sağlık Bakanımıza ilgisinden ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem