PKK'nın kaçırdığı Rehineler serbest!

PKK' nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak ' a giden heyet görevlileri sabah saatlerinde teslim noktasına ulaştı.Serbest bırakılan kamu görevlilerinin Zaho'da aileleri ile görüştükten sonra Habur'dan ülkeye giriş yağacağı bildirildi.PKK'

PKK'nın kaçırdığı Rehineler serbest!

PKK' nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak ' a giden heyet görevlileri sabah saatlerinde teslim noktasına ulaştı.

Serbest bırakılan kamu görevlilerinin Zaho'da aileleri ile görüştükten sonra Habur'dan ülkeye giriş yağacağı bildirildi.

PKK' nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak ' a giden heyet görevlileri teslim alacağı noktaya ulaştı...Heyet Zap vadisinde Amediye yakınlarında bir noktaya geldi. Heyeti burada PKK 'lılar karşıladı.

PKK' nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak ' a giden heyet, Zaho Vadisi Amediye yakınlarında PKK' lılarla görüşme yaptıktan sonra 8 kamu görevlisinin bulunduğu alana gitti.

1 SAATLİK KRİZ YAŞANDI

PKK’nın elindeki biri kaymakam sekiz kamu görevlisi BDP milletvekilleri ile İHD ile Mazlum-Der temsilcilerine, Irak Kürdistanı’nın Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklığındaki Amediye İlçesi yakınlarındaki Zap bölgesinde teslim edilecekti ancak son anda ilginç bir gelişme yaşandı.

 

trr.20130313114128.jpg

Teslim alacak heyet buluşma noktasına 100 metre kala geri döndü. 1 saat sonra kriz aşıldı. Teslim alacak heyet ile PKK'lılar bir araya geldi, durum değerlendirmesi yapıldı. Saat 11.00'de kamu görevlileri heyete teslim edildi.

BDP'li Hüsamettin Zemberlioğlu, AFP'ye yaptığı açıklamada rehinelerin sorunsuz bir şekilde teslim alındığını açıkladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem