PKK’nın infaz listesi bulundu!

Geçici Köy Korucuları Federasyonu Genel Koordinatörü Ata Altın, PKK’nın korucuların isimlerinin yer aldığı "infaz listeleri" hazırladığını belirterek, "Çözüm sürecinin başlamasından bu yana 6 korucu şehit edildi. Arkadaşlarımızın isimleri bu listelerde ye

PKK’nın infaz listesi bulundu!

Geçici Köy Korucuları Federasyonu Genel Koordinatörü Ata Altın, PKK’nın korucuların isimlerinin yer aldığı "infaz listeleri" hazırladığını belirterek, "Çözüm sürecinin başlamasından bu yana 6 korucu şehit edildi. Arkadaşlarımızın isimleri bu listelerde yer alıyordu" dedi. PKK'nın, korucuların evlerine ölüm tehdidi içeren mektuplar bıraktığını da söyleyen Altın, "Mektuplarda 'süreç olumlu da sonuçlansa öldürüleceksiniz’ deniyor. Devletimiz bir an önce korucuları bir araya toplamalı ve birlikte yaşayabilecekleri lojman gibi alanlar oluşturmalı" diye konuştu. Çözüm sürecine korucular olarak başladığı günden bu yana destek verdiklerini ifade eden Altın, arkadaşlarını şehit eden PKK'ya tepki göstererek, "Örgüt de elini silahtan çekerek aynı samimiyeti göstermeli" dedi.

Milliyet'e konuşan Altın, çözüm süreci ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Altın, geçici köy korucusu Hasan Ercan’ın geçen perşembe Şırnak’ta evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Arkadaşımızın evine taş atılıyor. O da silahını alıp dışarı çıktığı sırada saldırılıyor ve şehit ediliyor. Olayı PKK’nın yaptığını biliyoruz” dedi. Çözüm sürecinin başlangıcından bu yana geçici köy korucularının PKK tarafından şehit edilmeye devam ettiğini söyleyen Altın, “Son olarak Hasan Ercan arkadaşımızla bu sayı 6’ya yükseldi” diye konuştu.

Altın, “Evlerimize ölüm tehditi içerikli mektuplar gönderiliyor. Bu mektuplarda, ‘çözüm süreci olumlu bile sonuçlansa öldürüleceksiniz’ deniyor. Son olarak bir arkadaşımızın evine üzerinde, ‘HPG Botan Saha Komutanlığı’ damgalı bir tehdit mektubu bırakıldı” dedi.

İnfaz listeleri

PKK’nın bölgedeki illerde koruculara yönelik infaz listeleri hazırladıkları yönünde bilgilere ulaştıklarını söyleyen Altın, şunları kaydetti:

“Emniyet birimlerinde bu kapsamda arkadaşlarımızı dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Şehit edilen 6 arkadaşımızın isimleri de bu infaz listelerinde bulunuyordu. Arkadaşlarımız hava karardıktan sonra evlerinden çıkamıyorlar. Gece ise evlerinde nöbet tutuyorlar. Silahların sustuğu ve demokratik adımların atıldığı çözüm sürecinde arkadaşlarımız adeta evlerinde hapis hayatı yaşıyor. Çocukları ve aileleri tehdit altında yaşamlarını sürdürüyorlar. Korucular genellikle birbirlerinden fiziki anlamda kopuk yaşıyorlar. Arkadaşlarımızın güvenlik için bir araya toplanmalarının sağlanması gerekiyor. Lojman benzeri alanlar tahsis edilmeli.”

Hükümet sessiz kaldı

Hükümetin öldürülen korucular hakkında hiçbir açıklama yapmadığını belirten Altın, “Hükümetimiz maalesef sessiz kaldı. Bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Devletimizin korucularımıza sahip çıkmasını istiyoruz. PKK’ya neden silahların sustuğu bir dönemde koruculara saldırdığının nedeni sorulmalı” dedi.

Altın, korucuların çözüm sürecine başından bu yana destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler