PKK'nın hedefi bayram öncesi...

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'nın kırsal alanda iki piknik tüpü içine tuzakladığı patlayıcıyı bulunarak imha edildi.BAYRAM ÖNCESİ KAOS OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORLAR Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde bir ihbar üzerine yapılan aramada iki ayrı piknik

PKK'nın hedefi bayram öncesi...

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'nın kırsal alanda iki piknik tüpü içine tuzakladığı patlayıcıyı bulunarak imha edildi.

BAYRAM ÖNCESİ KAOS OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORLAR
 
Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde bir ihbar üzerine yapılan aramada iki ayrı piknik tüpü içerisine tuzaklanmış patlayıcı bulunarak imha edildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
 
"Bölücü terör örgütünün PKK/KCK kırsal alanda ve özellikle şehir merkezlerinde güvenlik kuvvetlerine, araçlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, askeri konvoylara yönelik yol kenarlarına ve menfezlere yerleştirilen patlayıcı düzenekleri ile bombalı eylemler gerçekleştirdiği bilinmektedir.
 
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilimiz ve ilçelerimizde kaos ortamı oluşturmayı hedefleyen bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylemlerin engellenmesi amacıyla alınan geniş çaplı yol uygulamaları, güvenlik önlemleri, polisin dikkatli, titiz çalışmaları ve vatandaşlardan gelen ihbar neticesinde, ilimiz Silvan İlçesi Selahattin Mahallesi İş Bankası fidanlığının alt tarafındaki dere yatağında ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalarda poşet içerisinde şüpheli bir cismin olduğunun görülmesi üzerine gerekli çevre emniyeti alınarak olay yerine bomba uzmanı talebinde bulunulmuştur"
 
Açıklamada, bomba uzmanı ekiplerinin olay yerinde konrol yaptıkları belirterek, "Siyah poşet içerisinde 2 adet piknik tüpüne hazırlanmış patlayıcı olduğunu tespit etmeleri üzerine, çevre güvenlik tedbiri alınmak suretiyle kontrollü bir şekilde patlatılmış ve patlama neticesinde 3x2 metre ebadında patlama çukuru oluşmuştur.
 
Bu patlamadan dolayı gerek patlama yerinin gerekse de patlama çukurunun kararmış ve islenmiş olduğu görüldüğünden dolayı söz konusu patlayıcının fabrikasyon plastik patlayıcı olduğu değerlendirilmektedir. Ayrıca patlama yerinde çok miktarda piknik tüplerine ait metal parçalar elde edilmiştir. Ele geçen malzemeler ile ilgili soruşturma çok yönlü devam etmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem