PKK'nın HDP planı tutmadı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan kişilerin, ilçede dün HDP’nin yapacağı sözde “özerklik” açıklaması sırasında parka yerleştirecekleri bombayı patlatarak sabotaj yapmayı planladıkları belirtildi. Soruşturma ile

PKK'nın HDP planı tutmadı
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan kişilerin, ilçede dün HDP’nin yapacağı sözde “özerklik” açıklaması sırasında parka yerleştirecekleri bombayı patlatarak sabotaj yapmayı planladıkları belirtildi. Soruşturma ile ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden dün akşam saatlerinde bir açıklama yapıldı.
 
‘HDP EYLEMİ SIRASINDA BOMBALI SALDIRI’
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada “10 Eylül’den itibaren güvenlik güçleri düşük yoğunluktaki sokak eylemlerine çekilmek istendi. Polis imdat telefonları aranarak olayların olduğu bölgede yüzü kapalı şahısların yol kontrolü yaptığına ilişkin ihbarlarda bulunuldu. Bu doğrultuda kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla bölgeye zırhlı ekipler sevk edildi. Zırhlı aracın geçişi esnasında TNT ile güçlendirilen 500 metrelik alana etkisi bulunan uzaktan kumandalı bomba infilak ettirildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada zırhlı araç ve çevredeki yerleşim yerleri zarar gördü.
 
Söz konusu benzer eylemin bugün de sözde ‘özerklik’ ilan edileceği basın açıklamasının yapılacağı alana yakın bir noktada gerçekleştirileceği bilgisi alındı. Bölgede keşif yapanlardan 1’i yaralı 5 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerden ikisinin kırsalda sabotaj eğitimi aldığı tespit edilmiştir. Ayrıca ‘özerklik ilan edilmesi’ faaliyetlerini organize eden ve halkı bu yönde zorlayan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda ise 17 şahıs gözaltına alınmıştır. Şahıslarla birlikte bol miktarda tabanca ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir” denildi.
Öte yandan Viranşehir’de dün HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan’ın da katıldığı bir eylem gerçekleşti. Yapılan basın açıklamasının ardından yürümek isteyen guruba polis izin vermedi. Bunun üzerine yaşanan tartışmanın ardından HDP’li gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem