PKK'nın hain planı

KKTC'yi eğitim üssü olarak seçen PKK, Beşparmak Dağları'na yerleşti! Kandil'den gelen teröristlerin öğrencilere 'ders' verdiği ortaya çıktı!Güney Kıbrıs'ı kara para aklama merkezi olarak kullanan PKK'nın, KKTC'deki bazı üniversitelerde de yapılanma içinde

PKK'nın hain planı

KKTC'yi eğitim üssü olarak seçen PKK, Beşparmak Dağları'na yerleşti! Kandil'den gelen teröristlerin öğrencilere 'ders' verdiği ortaya çıktı!

Güney Kıbrıs'ı kara para aklama merkezi olarak kullanan PKK'nın, KKTC'deki bazı üniversitelerde de yapılanma içinde olduğu belirlendi. Bölücü örgütün bu yapılanması ortaya çıkınca KKTC yönetimi harekete geçti. KKTC Bakanlar Kurulu, 16 öğrenciyi terörist faaliyet içinde oldukları gerekçesiyle sınır dışı etti.

BEŞPARMAK'I KULLANDILAR

KKTC Bakanlar Kurulu'nun bu kararı sonrasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kanlı örgüt K.S. isimli öğrenci üzerinden Kıbrıs'ta harekete geçti. PKK'nın KKTC'nin en dağlık bölgesi olan Beşparmak Dağları'nı eğitim üssü olarak kullandığı belgelendi. Beşparmak'taki Dikmen Köyü yakınlarındaki Taşkent Bölgesi'nde eğitim veren PKK'nın, iki aşamalı plan izlediği belirtildi. Birinci plana göre teröristler, başta bölücübaşınınkiler olmak üzere PKK'nın "ilkeleri"ni anlatan kitapları okuyor.

ARAZİ EĞİTİMİ

Okunan kitaplar arasında "Güney Kürdistan'da Egemenlik Mücadelesi ve Devrimci Demokratik Tutum, Bir Halk Savunmak, Demokratik Toplum Manifestosu"nun yanısıra bölücübaşının tavsiye ettiği 6 kitap daha bulunuyor. İkinci aşamada ise öğrenciler Beşparmak Dağları'nın dik ve kayalık bölgelerinde zor şartlarda arazide dayanıklılık eğitimi alıyor. Öğrenciler günde 6-7 saat yürüyüşler gerçekleştiriyor, aç kalarak dayanıklık testlerinden geçiriliyor.

SİLAH EĞİTİMİ DE ALDILAR

Bu arada PKK'nın KKTC'de eğittiği öğrencilere yazın Kuzey Irak'ta silah eğitimi verdiği belirlendi. Yazın asgari 1 ay süreyle Kuzey Irak'ta kalan öğrencilerin, gruplar halinde silah eğitimi aldıkları kaydedildi. Silah eğitimlerinin Türkiye'ye yakın bölgeler yerine Kandil Dağı'na yakın kamplarda verildiği tespit edildi. KKTC'deki öğrencilerin ayrıca Irak'taki üniversitelerde yüksek lisans yapmaları yönünde teşvik edildiği de öğrenildi.

KIŞKIRTMA ÇALIŞMALARI

KKTC'de, PKK'nın denetimindeki öğrenciler zaman zaman eylemlerde de boy gösteriyor. Bu grup, özellikle Silvan ve Çukurca saldırıları sonrasında gerçekleştirilen operasyonları protesto etmek için KKTC'yi karıştırdı. Yakın Doğu Üniversitesi'nde eylem düzenleyen bu grubun, Türk öğrencileri kışkırtmaya çalıştıkları da raporlara yansıdı.

UYUŞTURUCU PARASIYLA EĞİTİM!

PKK, uyuşturucudan elde ettiği geliri, yandaşlarını eğitmek için kullanıyor. Bu kapsamda KKTC'nin çeşitli bölgelerinde ev kiralanıyor. Edinilen bilgilere göre;10'a yakın evin kiralandığı ve "ders vermek için" Kandil'den gelen teröristlerin burada ağırlandığı belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem