PKK'nın hain planı deşifre edildi

 Leyla Zana'nın, şahin kanadın da tepkisini çeken, "Ben onun (Başbakan Erdoğan) bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim" şeklindeki açıklamasının ardından oluşan ılımlı havadan PKK'nın büyük rahatsızlık duyduğu orta

PKK'nın hain planı deşifre edildi

 

Leyla Zana'nın, şahin kanadın da tepkisini çeken, "Ben onun (Başbakan Erdoğan) bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim" şeklindeki açıklamasının ardından oluşan ılımlı havadan PKK'nın büyük rahatsızlık duyduğu ortaya çıktı. Örgütün sözde yöneticilerinden ve kanlı eylem talimatlarının sahipleri Duran Kalkan ve Bahoz Erdal'ın şifreli telsiz talimatları deşifre edilerek güvenlik kuvvetleri alarma geçirildi.

 

Bahoz Erdal ve örgütün sözde Zagros saha sorumlusu Reşit Dostum arasında geçen telsiz konuşmasından Şemdinli ve Çukurca şehir merkezine yönelik büyük bir eylem planlandığı anlaşıldı. Bahoz Erdal'ın "Gerekirse öleceksiniz. Bir daha başarısızlık istemiyorum" dediği tespit edildi. Bölge kırsalında jandarma özel harekat timlerinin etkinliği artırılırken şehir merkezlerindeki polis özel harekat timlerinin sayıları arttırılırken zırhlı cobra araçların sayılarına takviye yapıldı.

 

Son operasyonlarda ağır darbeler alan örgütün kadrolarını Hakkari kırsalına çağırdığı ve bu bölgede hareketlilik olduğu istihbarat birimleri tarafından rapor edildi. Şehir merkezlerinden uzakta konuşlu karakol ve askeri birliklere de uyarı talimatı gönderildi. Nöbetçi sayılarının artırılması, gerekirse tüm unsurların araziye kaydırılarak kapalı alanda baskına yakalanmamaları istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem