PKK'nın elinden kurtuldu

 Bitlis'in Buzlupınar Bölgesi'nde PKK'lılar tarafından 2 öğretmenle birlikte 13 gün önce kaçırılan Er Vahdettin Kaya, teröristlerin elinden kaçınca güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Bitlis'in Buzlupınar mevkiinde 21 Haziran 2012'de d

PKK'nın elinden kurtuldu

 

Bitlis'in Buzlupınar Bölgesi'nde PKK'lılar tarafından 2 öğretmenle birlikte 13 gün önce kaçırılan Er Vahdettin Kaya, teröristlerin elinden kaçınca güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

 

Bitlis'in Buzlupınar mevkiinde 21 Haziran 2012'de düğün konvoyuna saldıran PKK'lılar, 2 korucuyu yaralayıp kimlik kontrolü yaptıktan sonra Van'da görevli öğretmenler Mehmet Örk ve Ömer Sürücüyü ile birlikte Hakkari Yüksekova nüfusuna kayıtlı Er Vahdettin Kaya'yı kaçırdı. Koruculardan Vahdettin Kandemir tedavi gördüğü hastanede şehit olurken, PKK'lı teröristler öğretmenler Örk ve sürücüyü 4 gün sonra serbest bıraktı. Bundan sonra güvenlik güçleri Er Kaya'nın da kurtarılması için bölgede operasyon başlattı.

 

PKK'LILARIN ELİNDEN KAÇTI

 

Bitlis Valiliği Er Kaya'nın, hava değişim izninin bitiminde memleketinden İskenderun'da bulunan 51'inci Bakım Merkez Komutanlığı'ndaki birliğine gitmek üzere otobüsle yolculuk yaptığı sırada teröristler tarafından kaçırıldığını hatırlatırken şu açıklamayı yapt:

 

"Alınan duyumlar üzerine, kaçırılan er Vahdettin Kaya'nın Tatvan Hanelmalı ve Kuşluca köyü mevkisinde alıkonulduğu tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik güçlerince bölgeye 1 Temmuz'dan itibaren operasyon icra edildi. Operasyonlar sonucu terör örgütü mensupları üzerinde baskı kurulmuş ve kurulan baskıyı fırsat bilen Vahdettin Kaya, 4 Temmuz'da saat 15.30'da teröristlerin elinden kaçmıştır. Güvenlik güçlerince yeri tespit edilen Kaya, sağ olarak kurtarılmıştır." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem