PKK'nın elindeki rehineler bırakılacak mı?

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, çözüm sürecini değerlendirmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Diyarbakır’da Kürt siyasi oluşumları ziyaret etti. İlk olarak Devrimci Demokrat Kürt Derneği’ni (DDKD) ziyaret eden D

PKK'nın elindeki rehineler bırakılacak mı?

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, çözüm sürecini değerlendirmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Diyarbakır’da Kürt siyasi oluşumları ziyaret etti. 

İlk olarak Devrimci Demokrat Kürt Derneği’ni (DDKD) ziyaret eden DTK heyeti, çözüm sürecine Kürt oluşumlarının yer almaları gerektiğini dile getirdi. Yapılan görüşmede bir konuşma yapan DTK Genel Başkanı Türk, barış sürecini yeni başlayan bir süreç olarak değerlendirirken, bunu bir başlangıç olarak gördüklerini ifade etti.
 
"SERBEST BIRAKILMALAR KONUSUNDA BİR SIKINTI YOK"
 
DDKD’ya yapılan ziyaretin ardından çıkışta gazetecilere PKK’nın elinde bulunan kamu görevlileri hakkında da açıklamalarda bulunan Türk, tutsakların 5-6 gün içinde serbest bırakılacağını ve herhangi bir sorununun yaşanmadığını vurguladı. Türk, “Serbest bırakmalar konusunda hiçbir sıkıntı yok. Arkadaşlarımız hazırlık yapıyor.
 
Mazlum-Der, İnsan Hakları Derneği, Demokratik Toplum Kongresi ve BDP’den bazı arkadaşlarımız gidecekler. Oradaki çalışmaları da bitirdik. Kürdistan hükümetiyle de gerekli görüşmeleri yaptık. Onlardan da 2 kişi katılıp, tutsakları sağ salim evlerine getirip, ailelerine kavuşturacaklar. Tarih konusunda ise çok kısa bir zamanda olacak. Hazırlıkların 5-6 gün içinde bitmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem