"PKK'nın elinde hala üç kişi var"

 İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK tarafından kaçırılan ve halen örgütün elinde bulunan 2 geçici köy korucusu ile 1 sivil vatandaşın bulunması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bu durum, 8 kamu görevlisinin serbest bırakılmasının ardından örgütün eli

"PKK'nın elinde hala üç kişi var"

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK tarafından kaçırılan ve halen örgütün elinde bulunan 2 geçici köy korucusu ile 1 sivil vatandaşın bulunması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
 
Bu durum, 8 kamu görevlisinin serbest bırakılmasının ardından örgütün elinde 3 kişi daha kaldığını ortaya koydu.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt’un PKK tarafından kaçırılan vatandaşlara ilişkin soru önergesine yanıt veren Güler, örgütün elinde 11 vatandaşın bulunduğunu ifade etti. Güler’in verdiği yanıttan kısa süre sonra PKK, Başçavuş Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Er Ramazan Başaran, Er Reşat Çeçen ve Er Hadi Gizli’yi serbest bıraktı. Güler’in verdiği bilgiye göre, halen örgüt elinde 3 Türk vatandaşı kaldı.
 
İŞTE PKK'NIN ELİNDEKİ TÜRK VATANDAŞLARI
 
PKK’nın elinde bulunan geçici köy korucusu Eshet Faruk 21 Temmuz 2012’de; geçici köy korucusu Sadi Özatak 20 Ağustos 2012’de ve Mahsum Yavalak 23 Ağustos 2012’de kaçırıldı.
 
Güler, “Güvenlik kuvvetleri tarafından genel emniyet ve asayişi sağlamaya yönelik tedbirler alınıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem