PKK'nın çekilme görüntüsü

Murat Karayılan'ın, 8 Mayıs'tan itibaren çekileceğini açıkladığı PKK'lı gruplar hazırlıklara başladı. PKK'lıların özellikle sınıra yakın Hakkari-Şırnak bölgesindeki hareketliliği, gece uçuşu yapan İnsansız Hava Araçları tarafından da görüntülendi.PKK'LILA

PKK'nın çekilme görüntüsü

Murat Karayılan'ın, 8 Mayıs'tan itibaren çekileceğini açıkladığı PKK'lı gruplar hazırlıklara başladı. PKK'lıların özellikle sınıra yakın Hakkari-Şırnak bölgesindeki hareketliliği, gece uçuşu yapan İnsansız Hava Araçları tarafından da görüntülendi.
PKK'LILARIN HAREKETLİLİĞİ İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINCA TESPİT EDİLDİ

Star gazetesinin haberine göre; PKK yöneticisi Murat Karayılan'ın Kandil'de bir basın toplantısıyla tüm dünyaya duyurduğu "Silahlı güçlerin sınır dışına çekilmesi 8 Mayıs'ta" açıklamasının ardından örgüt militanlarının hareketliliği İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından da tespit edildi. Hareketlilik ağırlıklı olarak Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde belirlendi. Bölgede geceleri toplanan gruplar görüntü vermemeye çalışırken derin vadiler ile dağlık bölgelerdeki uçuşlarda elde edilen görüntülerde örgüt üyelerinin küçük gruplar halinde toparlanarak çekilmeye hazırlandıkları kaydedildi.


Havaların ısınmasıyla birlikte Hakkari ve Şırnak bölgesinde uçuş yapan bir İHA tarafından çekilen görüntülerde örgüt üyelerinin bulundukları bölgeleri terketmek üzere hazırlandıkları ve çekilmek için toparlanmaya başladıkları kaydedildi. Derin vadiler ile dağlık bölgelerdeki uçuşlarda elde edilen görüntüler Harekat Merkezinde kayıt altına alınarak değerlendirildi. Örgüt üyelerinin küçük gruplar halinde toparlanmaya başladığı kaydedilirken, derin vadilerde ise karların erimesiyle birlikte oluşan derin sular görülüyor. Kuzey Irak topraklarına yakın olan bölgede toplanan grupların yakın zamanda sınırı geçmesi bekleniyor.
YEREL KAYNAKLAR DOĞRULADI

Hakkari, Şırnak, Bingöl ve Diyarbakır kırsalındaki örgüt üyelerindeki hareketlilik yerel kaynaklar tarafından da doğrulandı. Örgütün çekilmeye başlamak için hazırlık yaptığı haberlerini değerlendirmeye alan güvenlik birimleri bunları doğrulatarak üst makamlara iletiyor. Diyarbakır 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçaklarının bölgedeki keşif uçuşları da sürüyor. Örgütteki hareketlilik tüm güvenlik birimleri tarafından tespit edilmiş durumda. Örgütün Kuzey Irak'taki kamplarına çekilmesi işleminin günler alacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem