PKK'nın bombacısı yakalandı!

Jandarma, İstanbul'da bombalı saldırı hazırlığındaki bir kişiyi, eylemi gerçekleştiremeden yakaladı. Şüphelinin üzerinde patlamaya hazır bir bomba bulundu.Bölücü Terör Örgütünün talimatıyla İstanbul'a geldiği belirlenen M.E'nin bir alışveriş merkezini hed

PKK'nın bombacısı yakalandı!

Jandarma, İstanbul'da bombalı saldırı hazırlığındaki bir kişiyi, eylemi gerçekleştiremeden yakaladı. Şüphelinin üzerinde patlamaya hazır bir bomba bulundu.

Bölücü Terör Örgütünün talimatıyla İstanbul'a geldiği belirlenen M.E'nin bir alışveriş merkezini hedef olarak seçtiği belirtiliyor. Sonu kanlı olabilecek eylemi gerçekleştiremeden yakalanan şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

YURTDIŞINDAN GELDİĞİ BELİRLENDİ

Edinilen bilgiye göre İstanbul İl jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat birimleri bir teröristin yurt dışından bombalı saldırı gerçekleştirmek üzere İstanbul’a geldiğini tespit etti. Jandarma kısa bir sürede teröristin kimliğini belirledi. Eylemi gerçekleştirecek kişinin M.E. olduğunu olduğu tespit edildi.

Devreye İstanbul Emniyeti de girdi ve M.E. 7 Ocak 2012 günü saldırıyı gerçekleştireceği bilgisine de ulaşıldı. Çekmeköy'de şüpheliyi yakalamak üzere tüm önlemlerini alan güvenlik birimleri çok geçmeden amacına ulaştı. 21.00 sıralarında elindeki poşetle yürüyen şüpheli, hedefindeki alışveriş merkezine ulaşamadan yakalandı.

SALDIRIDA KULLANACAĞI BOMBA ÜZERİNDE BULUNDU

M.E' nin üzerinde yapılan aramada meşrubat kutusuna hazırlanmış parça tesirli bomba ele geçirildi. Aynı poşetten içinde patlayıcı olduğu anlaşılan bir miktar madde bulunan başka bir içecek kutusu , saniyelik fitiller, bir çift plastik eldiven, kar maskesi de ele geçirildi. Şüphelinin bombanın gücünü arttırmak için bilye ve çivi de kullandığı anlaşıldı.

İl Jandarma Alay komutanlığında işlemleri tamamlanan M.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem