PKK'lılara biber gazı sıkmaya ceza!

 Viiyana Mahkemesi hakimi Andrea Wolfrum, (THY) Viyana bürosunu basan PKK yandaşlarına biber gazı sıkan şube müdürü Recep Emanet'i tazminat ödemeye mahkum etti Dün görülen mahkemede saldırıya ve işgale uğrayan THY bürosunun Müdürü Recep Emanet sanık koltu

PKK'lılara biber gazı sıkmaya ceza!

 Viiyana Mahkemesi hakimi Andrea Wolfrum, (THY) Viyana bürosunu basan PKK yandaşlarına biber gazı sıkan şube müdürü Recep Emanet'i tazminat ödemeye mahkum etti

 Dün görülen mahkemede saldırıya ve işgale uğrayan THY bürosunun Müdürü Recep Emanet sanık koltuğuna otururken, polis memurları ve terörist örgüt PKK yandaşı eylemciler, şahit ve davacı olarak iki gurup halinde dinlendi.

 

Recep Emanet ifadesinde "Hayatımda bir ateşli veya kesici silah kullanmadım. Olay günü de hamile olan eşimin savunma amaçlı ve Avusturya’da yasal olan biber gazını kullandım. Onlarca örgüt yandaşı büromuzu işgal edince kendimizi savunma refleksi ile biber gazını sıktım. Gazdan etkilenen polis memurlarından özür dilerim. Hedefim tabi ki polisler değildi" dedi.

 

HER PKK YANDAŞINA 100’ER EURO TAZMİNAT ÖDEYECEK

 

Mahkeme sonunda Türk Hava Yolları Viyana Şube Müdürü Recep Emanet "Adaleti kendi başına uygulamaya kalkışmak ve adam yaralamakla" suçlandı. Mahkeme, Recep Emanet'in gazdan etkilenen polisler için 5 bin Euro, biber gazı nedeniyle yaralanan ve acı çeken eylemcilerin her biri için de 100’er Euro para ödemesine karar verdi.

 

NE OLMUŞTU

 28 Temmuz günü, yüzleri maskeli terör örgütü PKK yandaşları, Avusturya'nın başkenti Viyana'da THY bürosunu basmış, duvarlara terör örgütü lideri Öcalan'ın posterlerini asıp, büroya zarar vermişti.

Büroda sloganlar da atan örgüt yandaşları olay yerine gelen polislerin ikazına rağmen büroyu boşaltmayınca Büro Müdürü Recep Emanet yanındaki biber gazını sıkmış, eylemci ve polisler büroyu bu şekilde terk etmişti.

Eylemciler olay sonrası elini kolunu sallayarak yollarına devam ederken, Emanet polis tarafından gözaltına alınmış, Viyana Başkonsolosluğu'nun devreye girmesiyle serbest bırakılmıştı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem