PKK'lılar sınırda yakalandı

Terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 2'si kadın 4 kişi Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı. Örgüt üyelerinden birinin, kapatılan DTP'nin eski Gebze İlçe Başkanı M.K olduğu tespit edildi.Haklarında terör ör

PKK'lılar sınırda yakalandı

Terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 2'si kadın 4 kişi Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı. Örgüt üyelerinden birinin, kapatılan DTP'nin eski Gebze İlçe Başkanı M.K olduğu tespit edildi.

Haklarında terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılan kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) eski Gebze İlçe Başkanı M.K(32) , Elazığ Üniversitesi Kimya Bölümü 4'ncü sınıf öğrencisi K.Y(24), Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde Anestezi görevlisi olarak çalışan ve Ocak ayında görevinden istifa eden F.B. (29) ile Metal Teknolojisi Öğretmeni H.K., yasadışı yollarla Yunanistan'a kaçmak isterken sınır devriyeleri tarafından yakalandı.

İddiaya göre, İstanbul'da anlaştıkları bir kişiye, kişi başı bin Euro veren örgüt üyeleri otobüsle Edirne'ye geldiler. Örgüt üyeleri Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarından Yunanistan'a geçmek isterken sınır devriyeleri tarafından yakalandıktan sonra Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

Jandarmanın yaptığı araştırmada M.K., K.Y. ve F.B.'nin terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle arandıkları belirlendi. H.K. ise hakkında arama ve yakalama kaydı olmadığı için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Şahıslar Jandarmadaki ifadelerini ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem