PKK'lılar iş makinesi yaktı

AğrI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, Özel İdare'ye ait köy yollarının bakım ve onarımında kullanılan 2 iş makinesi PKK'lı teröristler tarafından yakıldı.Teröristlerin saldırısını, AK Parti il kongresine katılmak üzere Erzincan'da gazetecilere açıklayan İçişle

PKK'lılar iş makinesi yaktı

AğrI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, Özel İdare'ye ait köy yollarının bakım ve onarımında kullanılan 2 iş makinesi PKK'lı teröristler tarafından yakıldı.

Teröristlerin saldırısını, AK Parti il kongresine katılmak üzere Erzincan'da gazetecilere açıklayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Yıkmak için, öldürmek için, yaralamak için, ölmek için de birileri eğitiliyor" dedi.

Olay bugün saat 16.30 sıralarında Doğubayazıt'a 35 kilometre uzaklıktaki Büyük Ağrı ile Küçük dağlarının ortasındaki Güngören Köyü yakınlarında meydana geldi. Eriyen kar ve yağmur sularının hasar verdiği köy yollarının onarımını yapan İl Özel İdaresi'ne ait iki iş makinesi, PKK'lı teröristler tarafından ateşe verildi. Olayın duyulması ardından bölgeye özel harekat ve çok sayıda asker gönderildi.

Teröristlerin saldırısını, AK Parti il kongresine katılmak üzere Erzincan'a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin açıkladı. Polis Okulu'nun temel atma töreninden birkaç dakika önce saldırı haberini alan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Ben biraz önce otururken haber geldi. Doğubayazıt'ta bir köy yolu şantiyemizde Ağrı Özel İdaresi'nin iki tane iş makinesini birileri ateşe vermiş. Şu an yangın sönmüştür. Ama ikisi de yakıldı. Birleri eğitiliyor, birileri böyle düzenli duruyor. Birileri böyle insanca, efendice oturuyor ve bu halkın güvenliğini sağlamak için gayretine devam ediyor. Birileri de eğitimden inadına uzaklaşıyor, eğitimden inadına kaçıyor. Birlikten kaçıyor, kaçırılıyor. Götürülüyor başka türlü tersten bir eğitim alıyor. Yapmak için değil yaşatmak için hiç değil. Ya yıkmak için, öldürmek için, yaralamak için ölmek için de birileri eğitiliyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem