PKK'lılar gerginlik yarattı

Zeytinburnu'nda yasa dışı gösteri yapıp PKK lehine slogan attıkları iddia edilen bir grup, çevredeki işyeri, bankalar ve araçlara zarar verince mahallelinin tepkisiyle karşılaştı.Mahalleli, araçlarına zarar veren grubu ara sokaklara kadar kovaladı. Kaçanl

PKK'lılar gerginlik yarattı

Zeytinburnu'nda yasa dışı gösteri yapıp PKK lehine slogan attıkları iddia edilen bir grup, çevredeki işyeri, bankalar ve araçlara zarar verince mahallelinin tepkisiyle karşılaştı.

Mahalleli, araçlarına zarar veren grubu ara sokaklara kadar kovaladı. Kaçanlardan birisi ise mahalleli tarafından yakalanacağını anlayınca bir lokale sığındı. Mahalleli tarafından dövülmek istenen şahıs, çevik kuvvet polisinin koruması altında polis merkezine götürüldü.

Korsan gösteri yapmak isteyen ve terör örgütü PKK lehine slogan attıkları iddia edilen yüzleri maskeli 15- 20 kişilik grup, saat 22.30 sıralarında Zeytinburnu 58 Bulvar ve Veliefendi Mahallesi'nde bulunan bazı işyeri, banka ve araçlara zarar verdi. İşyeri ve araçlarının zarar gördüğünü gören mahalle halkı ise, evlerinden aşağıya inerek gruba tepki gösterdi. Mahalleli ile grup karşı karşıya gelince gerginlik yaşandı. Mahalleli, ara sokaklarda grubu kovalamaya başladı. Yaşanan kovalamacada 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen bir çocuk, kalabalığın arasında kaldı.

Çocuk, Veliefendi Mahallesi 77/5 Sokak üzerinde bulunan Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne sığındı. Derneğin önünde bekleyen yaklaşık 100 mahalleli, çocuğun kendilerine verilmesini istedi. Dernek önünden ayrılmayan mahalleli önce slogan attı, ardından da tekbir getirip İstiklal Marşını okudu. Zaman zaman gergin anların yaşandığı sokağa çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polisler ile kalabalık arasında da ara ara gerginlik yaşandı. Sokağın iki girişine barikat kuran polisler, yoğun güvenlik önlemleri altında çocuğu binadan çıkardı. Çevik kuvvet otobüsüne bindirilen çocuk, polis merkezine götürüldü. Vatandaşlar, çocuğun polis merkezine götürülmesinin ardından evlerine dağıldı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem