PKK'lılar, eyleme taksiyle gelmiş!

 ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, 3'ü güvenlik görevlisi 4 kişinin yaralandığı çatışmada 1'i ölü, 1'i yaralı ele geçirilen teröristlerin, eyleme kiraladıkları korsan taksiyle gittikleri ortaya çıktı.   Teröristlerin saldırı planının ise çatışmada ağır

PKK'lılar, eyleme taksiyle gelmiş!

 

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, 3'ü güvenlik görevlisi 4 kişinin yaralandığı çatışmada 1'i ölü, 1'i yaralı ele geçirilen teröristlerin, eyleme kiraladıkları korsan taksiyle gittikleri ortaya çıktı.

 

  Teröristlerin saldırı planının ise çatışmada ağır yaralanan polisin el bombasını fark edip meslektaşlarını uyarmasıyla amacına ulaşamadığı belirlendi. Saldırı sonrası güvenlik güçleri, patlayıcı yüklü bir kamyonetin aynı güzergahı kullanacağı bilgisi üzerine alarma geçti, kentin tüm giriş- çıkış noktalarında araçlar didik didik arandı.

 

İstihbarat birimleri dün akşam saatlerinde, PKK'lı teröristlerin eylem yapmak amacıyla bölgede olduğunu, Şanlıurfa veya Mardin yönüne gideceği bilgisine ulaştı. Bu bilginin güvenlik birimlerine aktarılmasının ardından, polis ve jandarma ekipleri teröristlerin güzergah olarak kullanma ihtimali ağır olan Viranşehir-Ceylanpınar karayolunda uygulama noktası oluşturdu.

 

POLİS FARK ETTİ, ARKADAŞLARINI UYARDI

 

Viranşehir- Ceylanpınar karayolunun 9'uncu kilometresinde oluşturulan uygulama noktasına dün akşam 19.30 sıralarında F.Y. yönetimindeki 63 HY 776 plakalı siyah renkli hafif ticari araç geldi. Kontrol noktasında durdurulan aracı kontrol eden polis memuru İsmail Dilhacıoğlu, sürücüden aracın evraklarını istedi. Bu sırada polis memuru Dilhacıoğlu, aracın arka koltuğunda oturan teröristlerin birinin üzerindeki el bombasını fark etti ve 'Bomba var' diye bağırarak arkadaşlarını uyardı.

 

Bu uyarı üzerine aracın ön tarafında oturan terörist, polis memurunu tabancayla vurdu. Araçtan inen 2 terörist, yanlarındaki tabancalar ile güvenlik güçlerine rast gele ateş açtı. Açılan ateşte Dilhacıoğlu'nun yanı sıra polis memuru Mahmut Ayan, uzman çavuş Yusuf Aydoğan ve İsmail Güler adındaki vatandaş yaralandı. Polis ve jandarmanın anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada terörist Yunus Ç. yaralı ele geçirildi.

 

EL BOMBASINI ATMAK İSTERKEN VURULDU

 

Kaçmaya çalışan diğer terörist Ahmet B. ise yakalanacağını anlayınca üzerindeki el bombasını atmak istediği sırada bir polis memuru tarafından vuruldu. Atmak istediği el bombasının üzerine düşen terörist, bombanın patlamasıyla öldü.

 

KORSAN TAKSİYLE EYLEME GİTMİŞLER

 

Güvenlik güçlerini alarma geçiren saldırı sonrası, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu olay yerine giderek gelişmeleri takip etti. Patlayıcı olma ihtimaline karşı, öldürülen teröristin parçalanan cesedi bomba imha uzmanları tarafından incelendi. Saldırı sonrası ulaşıma kapanan ve yüzlerce aracın konvoy oluşturduğu Viranşehir- Ceylanpınar karayolu, güvenlik güçlerinin yaklaşık 8 saat süren incelemesinin ardından ulaşıma açıldı. Saldırı sırasında teröristleri taşıyan aracın gözaltına alınan sürücüsü F.Y. de, Şanlıurfa'ya getirilerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandı. F.Y. polise verdiği ifadede, teröristleri tanımadığını belirterek şunları anlattı:

 

"Ben Viranşehir ile Ceylanpınar arasında korsan taksicilik yaparak yolcu taşıyorum. Aracıma binen 2 kişi ile yola çıktık, benimle Kürtçe konuştular. Konuşmaları ve görünümleri normaldi. Uygulama noktasını görünce seslerini çıkarmadılar. Uygulama noktasında evraklarımı verdiğim polis, bir anda 'Bomba var' diye bağırdı. Arka koltukta oturanda el bombası olduğunu fark ettim. Bu sırada yanımda oturan kişi polise ateş etti. Kendimi araçtan atıp polislerin arkasına kaçtım, sonra çatışma çıktı, patlama sesi duydum. Benim teröristlerle ilgim yok, PKK'lı olduklarını bilsem arabama almazdım."

 

BOMBA, YERDE ÇUKUR AÇTI

 

Çatışmanın ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralı terörist Yunus Ç.'nin tedavisine başlanırken, vurulunca üzerine düştüğü ve güvenlik güçlerine atmak istediği el bombasının patlamasıyla ölen terörist Ahmet B.'nin cesedi ise inceleme sonrası otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Güvenlik güçleri olay yerinde, teröristlerin üzerinde ve bindikleri araçta yaptığı aramada 2 tabanca ile 1'i patlamamış 2 el bombası buldu. Günün aydınlanması ile olayın yaşandığı yere gidenler, ölen teröristin üzerine düşmesiyle patlayan el bombasının yolda çukur açtığını, yerde kan izleri olduğunu gördü.

 

Çatışmada yaralanan uzman çavuş ile sivil vatandaş ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru İsmail Dilhacıoğlu'nun 72 saat uyutulacağı, diğer polis memuru Mahmut Ayan'ın sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

 

BOMBA YÜKLÜ KAMYONET ALARMI

 

Saldırı sonrası alarma geçen güvenlik güçleri, çatışma çıkan güzergahtan patlayıcı yüklü beyaz renkli bir kamyonetin geçiş yapacağı bilgisine de ulaştı. Güvenlik güçleri ile çatışan teröristlerin bu araca öncülük ettiği veya yol kontrolünü sağladığı iddia edilirken, tüm birimlere beyaz renkli bomba yüklü kamyonet alarmı verildi. Kentin giriş ve çıkış noktalarında uygulama noktası oluşturan polis, tüm araçları durdurup arama yaptı. Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı kentte, polis merkezlerinde nöbetçi sayıları artırıldı, tüm polislere çelik yelek giymeleri uyarısında bulunuldu. Kent girişinde polisin izini sürdüğü bomba yüklü kamyoneti bulabilmek için jandarma da, kullanılabilecek köy yollarında kontrollerini artırdı.

 

Emniyet yetkilileri, yaralı ele geçirilen ve tedavisi süren teröristin ifadesi doğrultusunda, hedeflerinin ortaya çıkarılacağını söylerken, kent merkezi ve tüm ilçelerde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem