PKK'lı teröristler yine kana susadı

PKK terör örgütü yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin, Kavaklı saldırısının intikamını almanın hesaplarını yapıyor. PKK, Bahoz Erdal'ın talimatıyla kış üslenmesini Hakkari'de yaptı. Örgüt, belirlenen mağara ve sığınaklarda kışı geçirmeye

PKK'lı teröristler yine kana susadı

PKK terör örgütü yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin, Kavaklı saldırısının intikamını almanın hesaplarını yapıyor.

PKK, Bahoz Erdal'ın talimatıyla kış üslenmesini Hakkari'de yaptı. Örgüt, belirlenen mağara ve sığınaklarda kışı geçirmeye hazırlanıyor.

HAKKARİ'YE GİTTİLER

PKK'nın stratejik kamplarından Hakkari-Şırnak sınırındaki Kavaklı'ya yönelik operasyon terör örgütüne büyük darbe vurdu. Güvenlik raporlarına yansıyan bilgilere göre, örgüt hem etkinliğini sürdürmek hem de intikam almak için bu bölgedeki militanlarının önemli kısmını Kandil'e götürmedi. Hakkari'de en az 10-12 bölgede kış üslenmesine gittiği tespit edilen örgüt, 250'ye yakın militanını bu ilde tutma kararı aldı. PKK'nın geçmiş yıllara göre kış üslenmesi için bölgede 4 kat fazla militan bıraktığı tahmin ediliyor.

YAKIN ZAMANDA EYLEM OLACAK

Hakkari bölgesinde 700 civarında terörist bulunuyor. Örgüt, önceki yıllarda 1 Kasım'da kış üslenmesine başlayıp 15 günde tamamlıyordu. Ancak örgüt Kavaklı'da birçok kayıp vermesine rağmen bu yıl bu uygulamayı değiştirip militanlarının üçte birini bölgede tutma kararı aldı. Silahlı mücadeleyi tırmandırmak isteyen PKK'nın kış aylarındaki faaliyetlerine karşı güvenlik birimleri de alarma geçti. Örgütün iletişimini yakın takibe alan güvenlik birimleri, PKK'nın dağ kadrosunun yakın zamanda eylem talimatı verdiğini tespit etti.

NERELERDE OLACAKLAR?

24 askerin şehit olduğu Kekliktepe'nin güneyinde örgüt telsiz kestirmesi yapıyor. Bu PKK'nın o bölgede üslenme yapacağını ya da eylem hazırlığında olduğunu gösteriyor. Terör örgütü PKK'nın Kandil'e çekilmeyip kış üslenmesine gittiği Hakkari'deki bölgeler şunlar: Çobandağı, Çaltepe Mahallesi, Han Yaylası, Alandüz tepeleri, Faraşin yaylaları, Dağlıca, Onbaşılar, Eski Çanaklı, Kavaklı. Zaman'ın haberine göre, terör örgütü mensupları Hakkari sınırları içinde olan bu bölgelerdeki sığınak ve mağaralarda saklanacak.

GÜVENLİK BİRİMLERİ BAHARI YAŞATMAYACAK

Teröristlerin kış aylarında bu sığınaklardan çok kolay çıkamayacağı, güvenlik birimlerinin kara ve hava operasyonlarını sürdürmesi halinde örgütün baharı görmeden büyük bir darbe daha yiyeceği belirtiliyor. Uzmanlar, operasyonların durmaması gerektiği konusunda hemfikir. Türkiye içindeki sığınakların tek tek imha edilmesi gerektiği aktarılıyor. Gerektiğinde sınır ötesi harekât düzenlenmesi ve nokta operasyonlarla örgütün direncinin kırılmasının zorunlu olduğu belirtiliyor.

"1 ADAM YETMEZ 10 ADAM KAÇIRIN!"

PKK, Hakkari üzerindeki fiili baskıyı kışın da sürdürmek istiyor. Zap kampında saklandığı tahmin edilen Bahoz Erdal, yerinin belli olmaması için uzun süredir telsizden talimat vermiyor. Son talimatları "Arazi boş, niye eylem yapmıyorsunuz? Bir tane yetmez, 10 adam kaçırın. Bir eylem yetmez 10 eylem yapın." idi. Kırsalda büyük darbe yiyen örgütün, şehirlerdeki hücrelerini harekete geçireceği, bireysel eylemlerini artırabileceği tahmin ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem