PKK’lı teröristler 1 gün içinde bunları yaptı

Genelkurmay Başkanlığı, bir gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Muş'un Varto İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, ya

PKK’lı teröristler 1 gün içinde bunları yaptı

Genelkurmay Başkanlığı, bir gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Muş'un Varto İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, yapılan yol kontrol ve araması esnasında durdurulan araç içerisinde bulunan YDG-H üyesi bir şahsın yakalandığı belirtilerek, araç içerisinde yapılan aramada 9 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

4 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Muş'un Varto İlçe merkezinde devam eden terör eylemleri esnasında, Varto ilçesi Hınıs çıkışında Jandarma Özel Harekat unsurları ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan silahlı çatışma sonucu, 4 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği bildirildi.

DERE YATAĞINDA PATLAYICI BULUNDU

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Şırnak Merkez Araköy mülki sınırları içerisinde dere yatağına gizlenmiş halde patlayıcı madde bulunduğu vurgulanarak, söz konusu patlayıcı maddenin İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından imha edildiği bildirildi.

MENFEZ İÇERİSİNDE PATLAYICI BULUNDU

3'üncü Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurları tarafından, Patnos ilçesi Dedeli Beldesi bölgesinde, Patnos-Erciş yolu Derecik köyü yol ayrımında bulunan menfez içerisinde toprağa gömülü vaziyette bir adet el yapımı patlayıcı bulunduğu kaydedilerek, söz konusu patlayıcının Patnos Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile imha edildiği açıklandı.

BOTAŞ PETROL BORU HATTINDA PATLAYICI

Ağrı Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı unsurları tarafından, alınan bir ihbar üzerine Ağrı'nın Diyadin ilçesi Büveti köyü bölgesinde, BOTAŞ Petrol boru hattında, toprağa gömülü vaziyette 1 adet el yapımı patlayıcı (EYP) bulunduğu vurgulanarak, "Bahse konu EYP, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından imha edilmiştir" denildi.

PKK, İŞ MAKİNELERİNİ YAKTI

Teröristler tarafından, Ağrı'nın Patnos ilçesi Dedeli Beldesi bölgesinde 2 adet beton mikseriyle Patnos-Erciş karayolunun trafiğe kapatıldığı ifade edilerek, 3 mikser ve 1 adet beton pompası aracı yakıldığı kaydedildi.

2 TERÖRİST TESLİM OLDU

Bölücü terör örgütü mensubu iki teröristin, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Hudut Unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtildi. Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca ise bir teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandığı bildirildi.

TRAKTÖR GASP EDİLDİ

Teröristler tarafından, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde odun toplayan iki şahsa ait 2 adet traktörün gasp edildiği bildirildi.

YOL KAPATILDI

Bölücü terör örgütü mensubu terörist ve müzahir gruplar tarafından, Şemdinli-Yüksekova yolunun Şemdinli çıkışı iş makinesi ile kazılmak suretiyle kapatıldığı belirtilerek, "Yol kapaması yapılan bölgeye giden unsurlara Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştır. Açılan ateşlere unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmesi üzerine çıkan kısa süreli çatışmada Emniyet Müdürlüğü unsurları tarafından bir terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

7-8'i silahlı terörist olmak üzere toplam 20-30 kişilik müzahir bir grubun, Şırnak Silopi Başverimli Beldesi Köprübaşı Mahallesi bölgesinde bulunan Telkadin Köprüsü üzerinde, Silopi-Şırnak karayolunu keserek, bir TIR'ı yaktığı ve iki TIR'ı yola çapraz çekerek yolu çift yönlü trafiğe kapattığı vurgulanarak, söz konusu grubun İlçe Jandarma Komutanlığının müdahalesiyle dağıtılarak yolun trafiğe açıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler