PKK'lı teröriste rekor ceza

 Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Dağlıca ve Aktütün karakollarına düzenlenen saldırılar ile Şemdinli ve Yüksekova’daki çeşitli eylemlere katılan Iraklı teröriste, 32 kez müebbet ve 644 yıl hapis cezası verdi.Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Hakkari’nin Yük

PKK'lı teröriste rekor ceza

 

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Dağlıca ve Aktütün karakollarına düzenlenen saldırılar ile Şemdinli ve Yüksekova’daki çeşitli eylemlere katılan Iraklı teröriste, 32 kez müebbet ve 644 yıl hapis cezası verdi.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyündeki 3. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığına düzenlenen saldırıda 12 askerin, Şemdinli’deki Aktütün Jandarma Karakoluna yapılan saldırıda da 17 askerin şehit olması ile Yüksekova’da Azeri uyruklu 2 kadının öldürülmesi olaylarına katılan ve bölgede çeşitli eylemlerde bulunduktan sonra 2009 yılında Yüksekova ilçesinde yakalanan Iraklı terör örgütü PKK üyesi Bawer Barzan’ın, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek tahliyesini talep eden terörist Barzan’ı, ”Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, kasten adam öldürmek” suçlarından 32 kez müebbet, ”Kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, mala zarar vermek, patlayıcı ve yasak silah bulundurmak” suçlarından da 644 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Terör örgütü üyeleri tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyündeki 3. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığına 21 Ekim 2007’de, Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakol Komutanlığına da 3 Ekim 2008’de düzenlenen saldırılarda 29 asker şehit olmuş, 38 asker yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem