PKK'lı korumaya müebbet

 Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremin ardından silah ve patlayıcı dolu minibüste yakalanan terör örgütünün Çatak sorumlusu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 142 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.Geçen yıl ekim ayında sürd

PKK'lı  korumaya müebbet

 

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremin ardından silah ve patlayıcı dolu minibüste yakalanan terör örgütünün Çatak sorumlusu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 142 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Geçen yıl ekim ayında sürdürülen başarılı operasyonlarla büyük kayıp veren terör örgütü PKK, Irak'ın kuzeyindeki saklanan yöneticilerinin talimatıyla 23 Ekim'deki depremin ardından güvenlik zafiyeti olabileceği düşüncesiyle Van merkezde yankı uyandıracak eylem hazırlığına koyuldu.

 

Terör örgütü mensuplarının gerçekleştireceği eylemin bilgisine ulaşan Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise 1 Kasım 2011'de Çatak'tan patlayıcı madde yüklü araç ile yola çıkan teröristleri takibe aldı.

 

Aracın şehir merkezine girişi sırasında düzenlenen hava destekli operasyonda, terör örgütünün sözde Çatak sorumlusu Irak uyruklu Doğan kod adlı Muhammed Hüseyin Hasan ve İran uyruklu Muhammed Ersen ile Mehmet Şükrü Özkan ve araç sürücüsü Halit Sancar gözaltına alındı.

 

Yaklaşık 9 aydan bu yana cezaevinde bulunan 3 terörist ile araç sürücüsü hakkında Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen soruşturma tamamlandı.

 

Başsavcıvekilliğince hazırlanan 11 sayfalık iddianamede, terör örgütünün sözde Çatak sorumlusu olan Hasan hakkında, ''13 Temmuz 2011'de Çatak Emniyet Amirliği'ne silahlı saldırıda bulunulması, 7 Eylül 2011'de Çatak Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Nadir Özgen'in kaçırılması'' olaylarına da karıştığı gerekçesiyle ''Terör örgütü yöneticisi olmak, patlayıcı madde ve silah bulundurmak'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli suçlardan toplam 142 yıl hapis cezası istemiyle Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

 

Aynı dava kapsamında tutuklu bulunan diğer teröristlerden Ersen için 78 yıl, Özkan için 85 yıl, araç sürücüsü Sancar için de ''terör örgütü üyelerine yardım etmek'' suçundan 15 yıl hapis cezası istendi.

 

İddianameden 

İddianamede, Çatak kırsalındaki terörist eylemleri organize eden Doğan kod adlı Iraklı teröristin 1993 yılında terör örgütüne katıldığı ve bir dönem örgütün yöneticilerinden Murat Karayılan'ın korumalığını yaptığı belirtildi.

 

1994 ve 1995 yıllarında Türkiye'ye giriş yapan teröristin Gabar, Besta ve Garisa bölgelerinde faaliyet yürüttüğü vurgulanan iddianamede, Hasan'ın, 2011 yılında sözde Çatak sorumlusu olarak görevlendirilerek çeşitli eylemlerde bulunduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem