PKK’dan tehdit gibi açıklama

Bingöl, Diyarbakır ve Bitlis bölgesindeki PKK’lı gruplar, 45-50 günlük bir yürüyüşten sonra terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’daki örgütün Metina kampına ulaştı. Diyarbakır’dan bugün gelen 50’nci grup için kampta karşılama yapıldı. Çözüm süreci kapsamında A

PKK’dan tehdit gibi açıklama

Bingöl, Diyarbakır ve Bitlis bölgesindeki PKK’lı gruplar, 45-50 günlük bir yürüyüşten sonra terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’daki örgütün Metina kampına ulaştı. Diyarbakır’dan bugün gelen 50’nci grup için kampta karşılama yapıldı. Çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan’ın nevruzda yaptığı çağrı üzerine PKK silahlı güçlerini Türkiye topraklarından Irak’taki kamplarına çekmeye başladı. PKK’lıların gruplar halinde çekilmesi devam ederken, Şırnak ile Hakkari kırsalındaki gruplardan sonra PKK’nın Bingöl, Diyarbakır ve Bitlis’teki grupları da 45-50 gün süren uzun yolculuklardan sonra Irak’taki Metina kampına ulaştı.

KAMPTA BASIN TOPLANTISI
‘Baver Dersim’ ve ‘Delal Amed’ kod adlı PKK yöneticileri Kuzey Irak’daki örgüt kampında basın mensuplarına çekilmelerle ilgili bilgi verdi. Bingöl, Diyarbakır ve Bitlis bölgesinden 50 grup geldiğini belirten ‘Bawer Dersim’ kod adlı PKK’lı, terörist başı Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrı üzerine Türkiye’deki güçlerinin hızla bir şekilde Irak topraklarına çekilmeye başladığını ve dönüşlerin halen devam ettiğini söyledi.

AKP’YE SEÇİM KAZANDIRMAK İÇİN DEĞİL
Karadeniz ve Sivas bölgesindeki güçlerinin de geri çekilmek için harekete geçtiğini anlatan ‘Baver Dersim’ kod adlı PKK’lı, ancak kendilerine yönelik askeri hareketliliğin savaş hazırlığı anlamına geldiğini, hükümetinin süreci ağırdan alan yaklaşımdan kuşku duymaya başladıklarını söyledi. Süreçle ilgili atılması gereken adımların atılmadığını ileri süren ‘Baver Dersim’ kod adlı sözde PKK yöneticisi, şu iddialarda bulundu: “AKP geçmiş seçim dönemlerinde sürekli bu tür yaklaşımlar içine girdi. Sürekli hareketimizden ateşkes diyerek aslında Kürt sorununu çözmek istediğini ifade etti. Ama seçimi kazandıktan sonra farklı uygulamalar içine girdi.

2011 haziran seçimlerinden sonraki tutumları bunu gösteriyor. Kuşkusuz AKP’nin bir bütün olarak hesabı sadece 2014 seçimleri değildir. Ama, işin bu boyutunu göz ardı etmemek gerekiyor. AKP çözümü getirebilecek politikaları henüz üretmemiştir. Çok ciddi bir hazırlığı yoktur. Kamuoyuna sadece ümit vermektedir. Kamuoyuna sadece ümit pompalayarak süreç ilerlemez.” Hükümeti süreci yayarak oyalama çabası içinde olmakla suçlayan ‘Baver Dersim’ kod adlı PKK yöneticisi, “2014′te seçim var. Biz bu kadar elverişli zemin hazırlarken, hareketimiz bu kadar demokratik süreci başlatırken AKP neden adım atmaktan kaçınıyor. Biz gerilla güçlerimizi 2014 yılında AKP’ye yeni bir seçim kazandırmak için geri çekmedik. AKP eğer bunu planlıyorsa bunun hesabını yapıyorsa büyük bir yanılgı içindedir. Bunu bir tehdit olarak söylemiyoruz ama umutların yıkılması felaketi beraberinde getirir. Geçmişi kat kat aşan bir şiddet ortamıyla Türkiye kasıp kavrulacaktır” dedi.

HELİKOPTERE ATEŞ AÇILMASI
‘Baver Dersin’ kod adlı sözde PKK yöneticisi, Hakkari’de geçen perşembe günü içinde generallerin de bulunduğu askeri helikoptere İkiyaka Dağları’ndan geçerken PKK’lılar tarafından ateş açılması ve 4 merminin isabet etmesiyle ilgili olarak da soruşturma başlattıklarını söyledi. PKK yöneticisi, “Ancak bu helikopter de sürekli sınır üzerinde güçlerimize tacizde bulunuyormuş. Böylesi bir tacizin sonucunda mı yoksa başka bir şey mi gerçekleşti araştırıyoruz” dedi.

“ANINDA GERİ DE DÖNEBİLİRİZ”
‘Garzan’ dediği Bitlis bölgesinden geldiklerini söyleyen 20 kişilik grubun sözde sorumlusu ‘Numan’ kod adlı PKK’lı ise, sürecin tersine dönmesi ve örgütün tekrardan ‘savaş’ kararı vermesi halinde geldikleri yere yine rahatlıkla dönebileceklerini söyledi. Bu PKK’lı mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini ileri sürerek şöyle dedi:

“Hangi sürece göre strateji belirlenirse kendimizi ona göre hazırlıyoruz. Bizler yıllardır partinin, önderliğin hangi koşulda olursa olsun ve hangi kararı alırsa alsın aynen uyarız. Bizler strateji ne olursa olsun aynı günde uyarız. Hem askeri, hem eğitim, hem de siyasi alanda. Tekrar savaş kararı alınırsa belki dönüşte fiziki zorluk çekebiliriz ancak onu da aşarız. 45 günde geldik, 45 günde de tekrar oraya yine döneriz. Hepimiz buna hazırız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler