PKK'dan silahla geri döneriz tehditi!

 Kandil'in görüşlerini aktaran BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin gerekli adımları atmaması durumunda PKK'nın silahlarla birlikte yeniden geri döneceğini söyledi. Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'e konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sü

PKK'dan silahla geri döneriz tehditi!

 

Kandil'in görüşlerini aktaran BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin gerekli adımları atmaması durumunda PKK'nın silahlarla birlikte yeniden geri döneceğini söyledi.
 
Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'e konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
 
"KANDİL'DEN BİR HEYET İMRALI'YA GİTSİN"
 
İmralı ile Kandil arasındaki mektuplaşma trafiğinin yavaş işlediğini söyleyen Selahattin Demirtaş, Kandi'den bir heyetin İmralı'ya gitmesi gerektiğini söyledi.
 
Selahattin Demirtaş şöyle konuştu;
 
Soru: Mektuplaşma sürecek demek mi bu?
 
Bu iş hep mektupla gitmeyecek. Mektup, işi yavaşlatıyor, ağırlaştırıyor. Kandil ile İmralı arasında doğrudan temasların olması lazım. Madem bu insanları dağdan indireceksiniz... Madem bu insanlar geri çekilmişler ve silahlarını bırakacaklar... O zaman Kandil’den bir heyet gelecek ve önderleriyle İmralı’da görüşecek. Devlet de bunu sağlayacak. Örgüt yöneticilerinin Öcalan’la doğrudan toplantı yaparak karar almaları çok önemlidir."
 
Terör Örgütü PKK'nın silah bırakmasının ve dağdan inmesinin en son aşama olduğunu kaydeden Selahattin Demirtaş, sürecin 3 aşama olduğu ve hünüz birinci aşamanın başında olduklarını söyledi.
 
Demirtaş, PKK'nın tehditini de satır arasında söylemeyi ihmal etmedi. Kandil'de yapılan görüşmelerde izlenimlerini aktaran Demirtaş, AKP'nin gerekli adımlarla atmaması durumunda PKK'nın yeniden silaha sarılacağını ve yurtdışına çıksa bile yeniden silahlarla döneceğini söyledi.
 
Demirtaş şunları kaydetti:
 
"AKP’nin bu süreci heba edeceği ve demokratik siyaset kanallarını açmayacağı konusunda kaygıları var Kandil’in. “Eğer üzerimizde bir baskı oluşursa biz yeniden Türkiye’ye silahlı bir şekilde dönmek zorunda kalabiliriz. Durumu daha da kötüleştirebilir bu” diyorlar. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem