PKK’dan seçmenleri böyle tehdit etti

KCK/PKK terör örgütü tarafından Erzurum'un Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde halka tehdit içerikli mektup gönderildi. Mektupta "Ailenizden bir oy AKP veya başka partiye giderse, hesabımız başka olacak" tehdidinde bulunuldu.Edinilen bilgiler

PKK’dan seçmenleri böyle tehdit etti

KCK/PKK terör örgütü tarafından Erzurum'un Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde halka tehdit içerikli mektup gönderildi. Mektupta "Ailenizden bir oy AKP veya başka partiye giderse, hesabımız başka olacak" tehdidinde bulunuldu.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Asayiş Şubesine bağlı Terörle Mücadele ve İstihbarat Müdürlüklerinin düzenledikleri başarılı operasyonlarda 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası, özellikle Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde PKK'nın sözde "Köy Komitesi'nin çökertilmesine yönelik düğmeye basılan kapsamlı operasyonlarda 129 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 52 kişi, bölücü terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına halkın üzerinde tehdit ve baskı kurarak örgütün propaganda çalışmasını yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

BİR İLÇE BAŞKANI İLE ÜÇ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında aralarında Karaçoban Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Başkanı Ekrem U. ile birlikte 3 Belediye Meclis üyesi çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Erzurum Cezaevine kondu. Tutuklanan İlçe Başkanı ile 3 Belediye Meclisi üyesinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

"AKP YA DA BAŞKA PARTİYE OY GİDERSE HESABIMIZ BÜYÜK OLACAK"

Bölücü terör örgütü, yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi, bölgedeki halkı tehdit etmeye başladı. KCK/PKK terör örgütü tarafından, Erzurum'un Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde halka mektup gönderilerek, "Ailenizden bir oy AKP veya başka partiye giderse hesabımız büyük olacak. Ya anlamıyorsunuz ya da sizi satın alacak paralar akıtılmaktadır. Eğer bu duyduklarımız gerçek ise o paraları burnunuzdan getirmesini gayet iyi bildiğimizi sizin de bilmeniz gerekli. Eğer sizin aileden tek bir oy AKP veya başka bir partiye gitsin o zaman hesabımız da büyük olacağını sizin bilmeniz gerekir" şeklinde tehditte bulundu.

Bölge halkına gönderilen tehdit mektuplarının altında, PKK terör örgütünün silahlı kanadı olarak bilinen HPG mührünün olduğu görüldü.

Öte yandan, alınan bilgilere göre, Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçe kırsalında bölge halkını kalaşnikof silahlarla tehdit eden PKK'lı teröristlerin, bölge halkından 120 koyun gasp ettikleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler