PKK'dan intihar saldırısı tehdidi!

PKK, terörü dağdan şehire kaydıracağının sinyalini verdi. Hem de canlı intihar saldırılarıyla. Örgütün yöneticilerinden Mustafa Karasu, Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmemesi halinde saldırıların başlayabileceğini iddia etti.Öcalan'ın bir bu

PKK'dan intihar saldırısı tehdidi!

PKK, terörü dağdan şehire kaydıracağının sinyalini verdi. Hem de canlı intihar saldırılarıyla. Örgütün yöneticilerinden Mustafa Karasu, Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmemesi halinde saldırıların başlayabileceğini iddia etti.

Öcalan'ın bir buçuk aydır avukatlarıyla görüştürülmemesi PKK yöneticilerini çileden çıkarmış durumda. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF ajansına konuşan Karasu, görüşmelerin engellenmesi halinde neler olabileceğini işte bu sözlerle açıkladı:

FEDAİ EYLEMLER
“Görüşmeler bundan sonra da engellenirse savaşın en sert biçimde sürmesi gündeme gelir” uyarısında bulunan Karasu, yaşanabilecek gelişmeleri şu şekilde ifade etti:

“PKK’nin devrimci halk savaşı dediği savaşın dışında İmralı’daki uygulamalara yönelik fedai eylemler beklenebilir. Sadece KCK sistemi içinde olan gerilla güçleri değil, bu sistem dışında olan, hatta PKK’nin politikalarını ve savaş tarzını yumuşak bulan kimi uç siyasi oluşumlar da bu zeminde devreye girebilir.

Zaten bu tür oluşumlar böyle gerilim ortamlarını kendi eylemlerinin meşruluğu ve haklılığı biçiminde ele almaktadırlar. Kendilerinin mücadele tarzlarının doğrulandığı düşüncesiyle hareket etmektedirler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler