PKK'dan ikinci özerklik ilanı

PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H, Şırkan’ın Cizre ilçesinin ardından Silopi’de de özerklik ilan etti. Silahlı ve maskeli bir grup, önceki gece Zap Mahallesi’nde yürüyüş yapıp havai fişek patlattı. Birçok vatandaşın izlediği eyleme müdahale edilmezken, ör

PKK'dan ikinci özerklik ilanı

PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H, Şırkan’ın Cizre ilçesinin ardından Silopi’de de özerklik ilan etti. Silahlı ve maskeli bir grup, önceki gece Zap Mahallesi’nde yürüyüş yapıp havai fişek patlattı. Birçok vatandaşın izlediği eyleme müdahale edilmezken, örgüt üyeleri güvenlik güçlerinin mahalleye alınmayacağını duyurdu.

 

PKK, Şırnak’ın Cizre ilçesinden sonra Silopi’de de özerklik ilan etti. Önceki gece, Silopi sokaklarında yürüyüş yapan örgütün gençlik ve asayiş birimi YDG-H üyeleri, güvenlik güçlerinin Zap Mahallesi’ne sokulmayacağını ifade etti. Silahlı ve yüzü maskeli kalabalık grup, 2 saat süren yürüyüşten sonra havai fişeklerle kutlama yaptı.

Çok sayıda vatandaşın izleyici olarak katıldığı, ses düzeninin kurulduğu ‘özerklik törenine’ herhangi bir müdahale olmadı. Örgüt mensupları, Zap Mahallesi’nin ismini ‘Gelhat Piroz’ diye değiştirdiklerini açıkladı. Piroz, kısa süre önce aynı yerde çıkan çatışmada öldürülen Salih Yiğit’in kod adıydı. Özerklik ilanını baştan sona kaydeden örgüt, görüntüleri sosyal paylaşım sitesine de yükledi. Görüntülerde YDG-H yazılı tişört giyen maskeli yüzlerce kişi, sağ-sol yaparak Zap Mahallesi’ne geliyor. Burada birkaç kez ateş edildikten sonra havai fişekler atılıyor.PKK flaması ve Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan grup alanda örgüt marşını okuyor.

PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen kolu YDG-H, 23 Haziran 2013 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde kuruluşunu ilan etmişti. 2012 Kasım ayında Kandil’de bütün yöneticilerin katıldığı PKK’nın 4. stratejik mücadele dönemi toplantısında YDG-H’nin kurulmasına karar verilmişti. Kendisini ‘Kürdistan gençliğinin çatı örgütü’ olarak tanıtan oluşum, 25 Ağustos 2014’te özerkliği inşa sürecini başlattığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem