PKK'dan haddini aşan tehdit!

PKK lideri Cemil Bayık, Ankara'nın barış sürecini en kısa süre içinde yeniden başlatmaması halinde, PKK'lıların Kuzey Irak'tan Türkiye'ye dönebilecekleri ve silahlı çatışmaları yeniden başlatabilecekleri tehdidinde bulundu.Kandil'de Reuters muhabiri Isabe

PKK'dan haddini aşan tehdit!

PKK lideri Cemil Bayık, Ankara'nın barış sürecini en kısa süre içinde yeniden başlatmaması halinde, PKK'lıların Kuzey Irak'tan Türkiye'ye dönebilecekleri ve silahlı çatışmaları yeniden başlatabilecekleri tehdidinde bulundu.

Kandil'de Reuters muhabiri Isabel Coles'a bir röportaj veren Bayık, "Süreçte sona gelindi. Ya Kürt hareketiyle derin ve anlamlı müzakereler yapmayı kabul edecekler ya da Türkiye'de iç savaş çıkacak" diye konuştu.

Bayık, bunun için ön koşul olarak da, Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki koşullarının iyileştirilmesini, kendisine eşit muamele edilmesini, anayasada değişiklikler yapılacağının garanti edilmeisni ve süreçte bundan sonra atılacak adımların gözetimi için bir üçüncü taraf belirlenmesini istedi.

Bayık, "Şu an hükümet koşullarımızı kabul etmezse Kuzey Kürdistan'a geri çekilen grupları geri göndermeye hazırlanıyoruz" dedi.

Birkaç ay önce açıklanan demokratikleşme paketini de "boş" diye nitelendiren Bayık, "O paketin demokrasiyle hiç ilgisi yok. Mentalitede bir değişiklik yok" derken Başbakan Tayyip Erdoğan'ı da boş umutlar vermekle eleştirdi.

Pakette Kürt kimliği ve kültürüne, ana dilde eğitime dair anayasal garantiler bulunmadığını ve KCK'lıların hapis cezasına çarptırılmasına neden olan terörle mücadele yasalarında bir değişiklik önerisi olmadığını ifade eden Bayık, "Siyaset konuşabilsin diye silahlarımızı susturduk ama şimdi görüyoruz ki siyaset hapiste" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler