PKK'dan acil kodlu talimat

 Murat Karayılan'ın çekilme kararını açıklamasının ardından, Türkiye'deki PKK'lılara telsiz vasıtasıyla 'Hazırlanın ve çekilin' talimatı gitti. Murat Karayılan'ın çekilme kararını açıklamasının ardından, Türkiye'deki teröristlere telsiz vasıtasıyla 'Hazır

PKK'dan acil kodlu talimat

 

Murat Karayılan'ın çekilme kararını açıklamasının ardından, Türkiye'deki PKK'lılara telsiz vasıtasıyla 'Hazırlanın ve çekilin' talimatı gitti.
 
Murat Karayılan'ın çekilme kararını açıklamasının ardından, Türkiye'deki teröristlere telsiz vasıtasıyla 'Hazırlanın ve çekilin' talimatı gitti. Çekilmenin, Karadeniz Bölgesi'ndeki grupla başlayıp, Hakkari grubuyla biteceği belirtildi.
 
KANDİL AÇIKLAMASI SONRASI KESİN TALİMAT
 
Kandil'de bir basın toplantısıyla dünyaya duyurulan PKK'lıların sınır dışına çekilme kararının ardından örgütün tüm birimlerine telsizle acil kodlu bir mesaj verildi. "Hazırlıklarınızı bitirin ve gittiğiniz yoldan geri çekilin" mesajıyla bölgedeki örgüt üyelerinde hareketlilik yaşandı. Murat Karayılan tarafından tüm birimlere iletilen telsiz emri ile çekilmedeki tereddütlerin ortadan kalktığı ve en kısa sürede Kuzey Irak'taki kamplara çekilmeleri istendi. Kandil mesajında örgüt üyelerinin çekilme sırasında duyarlı ve hareketli olması istenerek, mümkün olduğu ölçüde geceleri hareketliliğin artması istendi.
 
Hareketlilik geceleri arttı
 
Örgüt üyelerine nereden ve nasıl sınırı geçecekleri konusundaki talimat ise, "Siz nerenin güvenlikli olduğunu bilirsiniz" şeklinde oldu. Çekilmede örgütün sorumluları öncelikli olarak takip edecekleri yolu önceden belirlemesi istenerek, milislerden lojistik destek alınabileceği vurgusu yapıldı. Kandil'den verilen mesajlara tüm birimlerin olumlu yanıt verdiği öğrenildi.
 
Öte yandan akşam da bir grup gazeteciyle bir araya gelen Murat Karayılan Irak'ın Kuzeyi'nde Bağımsız Kürt Devleti ilan edilmesine bir şey söylemeyeceklerini ancak 'ulus devlete' karşı oldukları için desteklemeyeceklerini söyledi.
 
Rênaslar geceleri rehberlik edecek
 
PKK mensuplarının 8 Mayıs'tan itibaren gece 8 saat yürüyeceği, geriye kalan 16 saati de uyuyarak ve dinlenerek geçirecekleri belirtildi. Yanlarında silahları ve yiyecekleriyle yol alacak PKK'lılar, bölge bölge buluşup Kuzey Irak'taki kamplara gidecekler. Çekilme sürecinde örgüt içinde "Rênas" denilen yani yolları iyi bilen örgüt mensupları gruplara ön ayak olacak. Aylar sürecek çekilmenin sonunda tüm örgüt mensupları Kuzey Irak bölgesinde PKK'ya ait 30'u aşkın kampa yerleşecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler