PKK yüzünden istifa eden doktorların yerine yeni atama

Siirt'te, terör örgütü PKK'nın son dönemde gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle istifa eden 20 uzman hekimin yerine Sağlık Bakanlığınca 28 hekimin atanması kararı alındı. KADRO TAHSİSİ YAPILDI Son iki ayda bölgede sağlık çalışanlarına yönelik terör saldı

PKK yüzünden istifa eden doktorların yerine yeni atama

Siirt'te, terör örgütü PKK'nın son dönemde gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle istifa eden 20 uzman hekimin yerine Sağlık Bakanlığınca 28 hekimin atanması kararı alındı.

KADRO TAHSİSİ YAPILDI

Son iki ayda bölgede sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırılarından endişe duyarak görevinden ayrılan, aralarında Sağlık Bakanlığınca "yılın doktoru" seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah'ın da yer aldığı 20 hekimin yerine uzman ve pratisyen hekimler için kadro tahsisi yapıldı.

"14 UZMAN, 14 DE PRATİSYE HEKİM ATADI"

Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istifa eden hekimlerin yerine atama yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sağlık Bakanlığına teşekkür eden Can, "Bakanlığımız, hızlı bir refleksle istifa eden doktorlarımızın yerine ilimize 14 uzman hekim, 14 de pratisyen hekim atadı" dedi.

15 KASIM'DA GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Fikret Can, Siirt Devlet Hastanesinde 6 uzman ve 4 pratisyen hekimin göreve başlayacağını anlatarak, Baykan, Eruh, Pervari ve Kurtalan ilçelerine de uzman ve pratisyen hekimlerin atanacağını bildirdi.

Atamaları yapılan hekimlerin kura ile belirlenmelerinin ardından 15 Kasım'da göreve başlayacaklarını dile getiren Fikret Can, bu sayede Siirt'teki uzman ve pratisyen hekim ihtiyacının büyük oranda giderileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler