PKK yöneticisi serbest bırakıldı

Terör örgütü PKK’nın Avrupa yöneticilerinden Adem Uzun, tutuklu olduğu Paris’te serbest bırakıldı. Paris Savcılığı tarafından yapılan teknik dinlemeyle Uzun'un geçen yıl Ekim ayında PKK’nın Kuzey Irak’taki Kandil bölgesine 1.2 milyon Euro değerinde tanksa

PKK yöneticisi serbest bırakıldı
Terör örgütü PKK’nın Avrupa yöneticilerinden Adem Uzun, tutuklu olduğu Paris’te serbest bırakıldı.
 
Paris Savcılığı tarafından yapılan teknik dinlemeyle Uzun'un geçen yıl Ekim ayında PKK’nın Kuzey Irak’taki Kandil bölgesine 1.2 milyon Euro değerinde tanksavar füzesi gibi silahları almak için pazarlık ve gönderme planları yaptığı tespit edilmişti. PKK’nın Paris’teki yapılanmasının yönetiminde de yer alan Uzun ve 3 PKK'lı yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınmıştı.
 
Geçen yıl Fransa yargısı tarafından tutuklanmasına karar verilen Adem Uzun’un bugün tahliye edildiği belirtildi. Uzun, Paris’teki kaldığı cezaevinden serbest bırakıldı. Haberde, Uzun’un Kuzey Irak ile silah ticareti yapmakla suçlandığı ve bu yüzden tutuklu kaldığı vurgulandı. Haberde ayrıca Adem Uzun’un PKK ile MİT görüşmesinin yapıldığı Oslo’daki görüşmelere katıldığı da vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem