PKK yeni hain planlar peşinde

Son dönemde terörle mücadelede yaşanan işbirliği, PKK'ya önemli darbe vurdu. Askeri istihbarat birimleri, verilen zayiatlar ve son bir yıldaki faaliyetleri raporlaştırarak 2012 bahar- yaz aylarına ilişkin örgütten elde edilen istihbarat bilgilerini de kay

PKK yeni hain planlar peşinde

Son dönemde terörle mücadelede yaşanan işbirliği, PKK'ya önemli darbe vurdu. Askeri istihbarat birimleri, verilen zayiatlar ve son bir yıldaki faaliyetleri raporlaştırarak 2012 bahar- yaz aylarına ilişkin örgütten elde edilen istihbarat bilgilerini de kayda aldı.

Kar ve olumsuz kış şartları nedeniyle geri çekilen PKK'lıların, iklim şartlarının düzeldiği andan itibaren sınır hattında konuşlu birliklere saldırı planladığı tespit edildi.

SİVİL GİBİ SALDIRACAKLAR

Bugün'ün haberine göre örgütün, 9 Şubat 2012'deÇukurca eylemi gibi saldırılar planladığı ve şehir yapılanması ve işbirlikçilerinin desteğiyle Çukurca-Yüksekova-Şemdinli üçgenini eylem yeri olarak hedeflediği saptandı. Büyük gruplar halinde saldırı planlayan PKK'nın ikinci saldırı noktasınınBeytüşşebap- Cizre-Eruh ileDiyarbakır-Dicle-Hani- Lice-Kulp bölgelerine yönelik olduğu belirtildi.Bu eylemlerinriski düşük, kaçışı kolay, el yapımı patlayıcı kullanımı, yol kesme, adamkaçırma, güvenlik güçlerine saldırı şeklinde planlandığı öğrenildi.

HEDEF SURİYE SINIRI

PKK iş birlikçilerinin artık milisleştiği vurgulanırken, saldırıların önemli kısmının sivil halk ya da kaçakçı görünümünde yapılabileceği tespit edildi.Kaybolan alan hakimiyetini kazanmak isteyen PKK'nın Hakkâri ve Şırnak'ta kadın ve çocukları kullanarak sokak eylemlerini de tırmandırmayı planladığı vurgulandı. Suriye'de yeni yapılanmaya giden PKK'nın faaliyetleri de raporda anlatıldı. Teröristlerin sürekli Suriye'ye takviye edildiği vurgulandı. Irak'taki teröristler üzerindeki baskıyı azaltmak isteyen PKK'nın, Suriye ile çatışma ortamı oluşturmak amacıyla sınır birliklerinemülteci ve kaçakçı görünümünde saldırı planladığı raporda detaylıca anlatıldı.

İNTİKAM ANONSLARI

Operasyonlar ve örgütten kaçışlar nedeniyle terörist sayısında ciddi azalmayaşayan PKK'nın siyasi ve askeri eylem kararlılığını son yılların zirvesine çıkardığı ve bölgedeki tehdidin önceki yıllarlamukayese edilemeyecek derecede arttığı vurgulandı.Örgüt içi haberleşmeden elde edilen istihbarat bilgilerine göre, PKKyöneticilerinin 2012'yi "final yılı" ilan ettikleri şeklinde konuşmalar yaptıkları belirlendi. Örgütün bütün güçlerini kullanarak 'azami zarar' vererekmuhatap alınma dönemini başlatma arzusunda olduğu vurgulandı. Final yılında terörle mücadelede güçlü ve kararlı bir duruş sergilenmesi halinde örgütün dağılma, çözülmeve silah bırakma sürecine gireceği, kontrol altında bir seviyeye ineceğine dikkat çekildi. Örgüt yöneticilerinin,Kandil'den verdikleri telsiz talimatlarıyla PKK'lıları bir arada tutmak için 'intikam' vurgusu yaptıkları tespit edildi.Gün içinde defalarcamotivasyon artırıcı konuşmalar yaptıkları belirlendi.

RAPORDA SON YILIN ANALİZİ

2011 yılının ikinci yarısında örgütün ağır kayıplar verdiği ve büyük moral çöküşü yaşadığı raporda yer buldu. Kavaklı, Kazan, Görese Dağı, Cudi operasyonlarıyla yüzlerce PKK'lının öldürüldüğü, sığınak ve malzemelerin imha edildiği belirtildi. İnsansız Hava Aracı'na yakalanma korkusu nedeniyle PKK'lıların mağaralardan çıkamadığı, elektronik cihaz kullanamadığı, hareket ve hazırlık kabiliyetlerinin kısıtlandığı kaydedildi. Teröristlerin daha çok halkla iç içe ve işbirlikçilerle birlikte kışı geçirme yöntemini uyguladığı vurgulandı.

YERALTINDA 5 GÖMÜLÜ SIĞINAK

Genelkurmay Başkanlığı, 13-14 Şubat'- ta Bestler Dereler Bölgesi'nde yapılan operasyona ilişkin fotoğrafları internet sitesine koydu. Bölge halkının ve çocukları kandırılarak daha çıkarılan ailelerin ihbarı üzerine gerçekleştirilen operasyonda 5'i kadın 15 PKK'lı ölü olarak ele geçirilmişti.

KÖPEKLERLE TAKİP

İki jandarmanın şehit düştüğü operasyona 3. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı Jandarma Komando Birlikleri, Jandarma Özel Harekat Birlikleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Kara Havacılık Komutanlığı'na bağlı ekipler katıldı. Helikopterle destek verilen operasyona ilişkin fotoğraflarda, arazinin genel görünümü, iz takip köpeklerinin arama yapması, teröristlere ait sığınaklar, silahlar, mühimmat ve günlük eşyalar yer alıyor.

DERSANE BİLE VAR

Çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü bölgede örgüt üyelerinin kullandığı 5 bölümden oluşan büyük bir sığınak ortaya çıkartıldı. Fotoğraflarda sığınağın mutfak, yatakhane, terzihane, dershane ve jeneratör gibibölümlerinden kareler de yer aldı. Yerin altında bulunan sığınağın sobayla ısıtılması, enerji için jeneratör ve otomobil aküsü kullanılması dikkat çekti

50 KİLOLUK BOMBA MİT'Çİ GÜNEŞ'İ HATIRLATTI

 

Mardin-Diyarbakır yolu üzerinde geçtiğimiz günlerde ele geçirilen 150 kiloluk patlayıcıyla ilgili olarak uzmanlar PKK'nın şehirdeki uzantılarına dikkat çekti. Terör örgütünün büyük ve ses getirecek eylem peşinde olduğu vurgulanırken, bu durum akıllara Oslo görüşmesiyle ilgili internete düşen ses kaydındaki skandal sözlerini getirdi. Görüşmeye katılan dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in "Metropolleri patlayıcılarla doldurduğunuzu biliyoruz" sözleri dikkat çekmişti.

NE YAPIN EDİN ADAM YETİŞTİRİN

İzmir'de KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 2'si kadın 10 kişi, adliye sevk edildi. Zanlıların ifade vemaillerinden örgütle ilgili birçok ayrıntı gün yüzüne çıktı. Zanlıların,Kandil'deki üst düzey yetkililerle üçüncü kişilerin deşifre edemediği mailler aracılığıyla bağlantı kurduğu, bombalı eylem ve korsan gösteri talimatlarını mail yoluyla örgüte aktardığı iddia edildi. Birçok kez Irak'taki PKKkamplarına gidip örgütün üst düzey yöneticileriyle görüştüğü saptanan zanlıların yazdığı mailler örgütün eleman sıkıntısı yaşadığını da ortaya çıkardı. Maillerdeki, "Orduda büyüyecek adamlazım; ne yapın edin adamyetiştirin. Ortalığı araştırın, şehirlerde köylerde ne varsa bulun" notu dikkat çekti.

'BABA DAĞ HAYATIN BİTTİ'

Zanlılardan tekstil işçileri A.T. ve M.E. ilemarket sahibi A.T'nin örgütün giyim ve yiyecek ihtiyacını karşıladığı ileri sürüldü. Üniversite öğrencisiH.A'nın ise 20 yıldır Kandil'de bulunan babası D.A'ya, "Baba dağ hayatın bitti; artık örgütün siyasi lideri olmalısın" diye mail attığı belirlendi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem