PKK tutsakları serbest bırakılacak mı ?

BDP'li Pervin Buldan'ın İmralı görüşmesi sonucundaki Öcalan'a atfen "Devletin elinde tutsaklar var, PKK'nın da var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı, en kısa zamanda ailelerine kavuşmalıdır" sözleriyle gündeme düşen "tutsaklar"a ilişkin, Kandil yöne

PKK  tutsakları serbest bırakılacak mı ?

BDP'li Pervin Buldan'ın İmralı görüşmesi sonucundaki Öcalan'a atfen "Devletin elinde tutsaklar var, PKK'nın da var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı, en kısa zamanda ailelerine kavuşmalıdır" sözleriyle gündeme düşen "tutsaklar"a ilişkin, Kandil yöneticisi Duran Kalkan'dan açıklama geldi.

Kalkan, demokratik süreç ilerlerse, bu ortamı yumuşatırsa iyi niyet yaklaşımları olarak karşılıklı bu tür adımların gündeme gelebileceğini belirtirken, "Arabulucular olur, karşılıklı görüşmeler olursa böyle bir durum yine gelişebilir" dedi.
 
"UYARI OLARAK BUNU YAPTIK"
 
ANF'ye göre Kalkan serbest bırakmanın bir boyutuyla süreçle bağlantılı olduğunu bildirdi. Duran Kalkan, "Demokratik süreç ilerlerse, bu ortamı yumuşatırsa iyi niyet yaklaşımları olarak karşılıklı bu tür adımlar gündeme gelebilir.
 
İkincisi, arabulucular olur, karşılıklı görüşmeler olursa böyle bir durum yine gelişebilir. Bizim insanları uzun tutma, çok tutma, tutuklu yapma gibi bir niyetimizin yaklaşımımızın olmadığı açık. Uyarı olarak bunu yaptık. Mevcut tutuklular da semboliktirler aslında. Yani tutuklamanın sadece kendilerinin yetkisinde olmadığını göstermek istiyoruz. Bu bakımdan mevcut olanları da çok tutalım, suçludurlar, bizim esirlerimiz olsunlar dediğimiz yoktur. Ama karşılığı var bunun" dedi.
 
"PKK'NIN TÜRKİYE'Yİ YÖNETME TUTKUSU YOK"
 
Kalkan çözüm sürecine bakışını "PKK sorunu açığa çıkartıp çözümü dayatmakla mükelleftir. Çözüm üretecek güç devlettir, hükümettir. Çözüm onların yaklaşımlarıyla olacak. Onlar çözümü geliştirirlerse ben şu güvenceyi verebilirim PKK adına, bu PKK'nin genel görüşüdür, PKK Kürt sorununun çözümünde ve Türkiye'nin demokratikleşmesi önünde asla engel değildir, olmayacaktır.
 
Hiçbir zaman çözüm adımları gelişsin bizimle olsun demiyoruz, PKK'nin yöneticilerinin öyle Türkiye'yi veya Kürt toplumunu yönetme tutkuları yoktur" diye özetledi.
 
"Kürt iradesinin ortaya çıkmasını" isteyen Kalkan, "Kürtlerin içinde seçim yapalım, tabii PKK de görüşlerini söyleyebilsin, toplum neye karar verirse biz ona da razıyız. PKK yani elbette ki çözüm gelişirse, çözümün durumuna göre kendi durumunu değiştirebilir de. Değiştirecektir de. Buna da açık bir sürü değişim yaşadı zaten" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem