PKK tarih verdi!

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Sabri Ok, Abdullah Öcalan’ın, “hükümetin 15 Ekim’e kadar adım atmaması halinde ateşkesin bozulacağını” söylediğini öne sürdü. PKK’nın Kandil’deki lider kadrosu içinde yer alan Sabri Ok, “çözüm sürecinin tek ayak üzerinde

PKK tarih verdi!
PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Sabri Ok, Abdullah Öcalan’ın, “hükümetin 15 Ekim’e kadar adım atmaması halinde ateşkesin bozulacağını” söylediğini öne sürdü. PKK’nın Kandil’deki lider kadrosu içinde yer alan Sabri Ok, “çözüm sürecinin tek ayak üzerinde yürüdüğünü” savundu. Sabri Ok, “KurdNet” tarafından yayınlanan söyleşisinde, hükümetten sorumluluklarını üstlenmesini umduklarını, ancak bir iyi niyet işareti görmediklerini kaydetti.
 
Çözüm sürecinin üç aşamalı olduğunu ifade eden Ok, ateşkesin ilan edildiğini ve güçlerini çektiklerini söyledi. Sıranın ikinci aşamaya ve Ankara’nın atacağı adımlara geldiğini belirten Ok, “Henüz somut bir adım görmedik” ifadesini kullandı.
 
"İYİ NİYET JESTİ"
 
Ok, akil insanların sunduğu raporda, “Öcalan’ın serbest bırakılması, anadilde eğitim hakkı ve Kürt kimliğinin tanınması” gibi önerilerin bulunduğunu öne sürdü. Sabri Ok, ayrıca iyi niyet jesti olarak hasta olan mahkûmların serbest bırakılması ve yüzde 10 seçim barajının düşürülmesinden söz edildiğini kaydetti. Ok, Ankara’nın barışa doğru adım atmadığını, askeri varlığını artırdığını ve bölgede barajlar yaptığını belirtti.
 
‘SAĞLIĞI KIRILGAN’ 
 
Sabri Ok, “Sabrımızın sınırı ve az zamanımız var. Liderimiz, 15 Ekim’e kadar adım atılmazsa ateşkesin bozulacağını söyledi” ifadesini kullandı. Öcalan’ın sağlık durumunun kırılgan olduğunu ve bağımsız bir sağlık ekibi istediğini dile getiren Ok, “Bu konuda hassasız” dedi. Ok, Türkiye’deki son PKK grubunun da Kandil’e ulaştığını ve dönenlerin hepsinin Kandil’de üslendiğini ifade etti. Oslo sürecinde aktif yer aldığı bilinen Ok, Türkiye’nin Suriyeli Kürtleri “hasım komşu” olarak görmemesi gerektiğini de kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem