"PKK tamamen çekilmiyor"

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımına karşı yapılan gösterilerde bir kişinin ölmesi 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar AK Parti Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da gündemindeydi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulm

"PKK tamamen çekilmiyor"
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımına karşı yapılan gösterilerde bir kişinin ölmesi 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar AK Parti Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da gündemindeydi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Lice'deki karakol yapımı gerginliğine ilişkin, "Kim hangi tertibi yaparsa yapsın, biz Güneydoğu Anadolu halkımızın tavırlarını ve düşüncelerini çok iyi biliyoruz. Bir bayram havası esiyor. Gerçekten insanlar sevinç içinde" dedi.
 
Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lice ilçesindeki karakol yapımı gerginliğinin sinsi bir tertip olduğunun anlaşıldığını belirtti.
 
Terör belasının 28 yıldır devam ettiğini, 32 bin kişinin hayatına mal olduğunu ve ülkenin 1 trilyon dolar parasının kaybolmasına neden olduğunu aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu:
 
"Türkiye'yi ayaklarından aşağıya çeken bir terör belası vardı. Burada hem örgütün iradesi, hem siyasi irade, hem de halkın iradesiyle bu çözüm süreci hızlı bir şekilde gelişiyor. Kim hangi tertibi yaparsa yapsın, biz Güneydoğu Anadolu halkımızın tavırlarını ve düşüncelerini çok iyi biliyoruz. Bir bayram havası esiyor. Gerçekten insanlar sevinç içinde.''
 
Numan Kurtulmuş, yakalanan tarihi fırsatın kaçırılmasına, heba edilmesine milletin asla müsaade etmeyeceğini vurguladı.
 
"Kim ne tertibi yaparsa yapsın, bunlar boşa çıkacak ve inşallah çözüm süreci en yakın sürede en iyi şekilde bitecektir" diyen Kurtulmuş, "Eşit ve özgür yurttaşlık temelinde, bu memleketin her tarafında, herkesin birbirine eşit olduğu adil bir Türkiye'nin kurulabilmesinin en önemli adımlarından biri çözüm süreci. İnşallah sürecin başarıyla sonuçlanmasıyla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Memleketin her tarafında barış ve esenlik olacak" ifadelerini kullandı.
 
"PKK tamamen çekilmiyor" iddiası
 
Terör örgütünün çekilme süreciyle ilgili kamuyounda bir çok iddianın yer aldığını ifade eden Kurtulmuş, bunların önemli olmadığını, mühim olanın 30 senedir elinde silah olan örgütün silahı bırakma iradesinin olduğunu dile getirdi.
 
Bu irade devam ettiği sürece, sonuçta silahların bırakılacağını anlatan Kurtulmuş, "Mühim olan silahların gömülmesidir. Silahlı militanların ne zaman ne şekilde çekildiğinden önemli olan, silahların bırakılma iradesidir. Bu iradenin devam ettiğini görüyoruz. En kısa zamanda süreçle birlikte bu iş de bitecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem