PKK otobüs yaktı

TUNCELİ'de yol kesen bir grup PKK'lı, baraj inşaatından Tunceli il merkezine servis yapan bir otobüsü yaktı.Tunceli Elazığ il sınırında yapımı devam eden özel bir şirkete ait olan Tatar Barajı HES şantiyesinde çalışan işçileri Tunceli il merkezine bıraktı

PKK otobüs yaktı

TUNCELİ'de yol kesen bir grup PKK'lı, baraj inşaatından Tunceli il merkezine servis yapan bir otobüsü yaktı.

Tunceli Elazığ il sınırında yapımı devam eden özel bir şirkete ait olan Tatar Barajı HES şantiyesinde çalışan işçileri Tunceli il merkezine bıraktıktan sonra akşam saat 20.30 sıralarında geri dönerek baraj şantiyesine giden 45 kişi kapasiteli otobüsün yolu Tunceli-Elazığ karayolunun 35'inci kilometrede İsmailli köyü yakınlarında bir grup PKK'li tarafından kesildi.

Otobüsü silah zoru ile durduran PKK'lılar şoför ve yardımcısını aşağı indirdikten sonra otobüse benzin dökerek ateşe verdi. Otobüs şoförü ve yardımcısını da tehdit eden PKK'lılar, "Artık burada barajlara ait hiçbir araç geçmeyecek bir daha baraj için çalışan araçlar geçerse daha sert saldırılar yapacağız" dedikten sonra olay yerinden dağlık alana kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olayın duyulmasından ardından Mazgirt ve Tunceli il merkezinden bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaya sevk edildi. Ancak olay yerine giden görevliler sadece otobüsün yandığını görünce geri döndü. Olaydan sonra karadan zırhlı araçlar ile bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edilerek operasyon başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem