PKK, Öcalan'a suikast girişiminde bulundu

Erbil’de aralarında Nizamettin Taş ve Osman Öcalan’ın da yer aldığı eski örgüt yöneticilerinin evlerinin karşısına gizli kamera yerleştirerek suikast hazırlığı yapan 3 PKK’lı fark edilince çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK’lı yaralandı, biri de yakalandı.PKK

PKK, Öcalan'a suikast girişiminde bulundu


Erbil’de aralarında Nizamettin Taş ve Osman Öcalan’ın da yer aldığı eski örgüt yöneticilerinin evlerinin karşısına gizli kamera yerleştirerek suikast hazırlığı yapan 3 PKK’lı fark edilince çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK’lı yaralandı, biri de yakalandı.

PKK, Erbil’- de eski üst düzey yöneticilerine saldırı girişiminde bulundu. Olay, Köysancak’ta 3 PKK’lının, örgütün eski yöneticileri Nizamettin Taş ve Abdullah Öcalan’- ın kardeşi Osman Öcalan’ın evlerinin karşısına gizli kamera yerleştirdiklerinin fark edilmesiyle ortaya çıktı. PKK’lılar 24 saat sonra kameraları almaya geldiklerinde örgütün eski üyeleri tarafından suçüstü yakalandı. Çıkan çatışmada bir PKK’lı yaralandı, diğer iki PKK’lıdan biri yakalandı, üçüncüsü ise kaçmayı başardı.

‘CAN KORKUMUZ VAR’

Olayla ilgili soruşturma sürerken AA’ya konuşan Osman Öcalan “PKK içinde son 3-4 yıldır iç infazlar durmuştu. Abdullah Öcalan, 2006’da iç infazları durdurmuştu. Ancak şimdi bazıları, bu yasağı delmek istiyor. Bizimde can korkumuz var” dedi. Taş ise büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi. Taş, olayı şöyle aktardı: “Dağdan gelen 3 kişi, evlerimizin önüne kamera yerleştiriyor. Biz tesadüfen o kamerayı bulduk. Kamerayı 24 saate göre ayarladıkları için akşam tekrar Erbil plakalı bir otomobil ile geldiler. Onlar, kamerayı almak isterken bizimkiler, yakalamak istedi. Bu sırada arbede yaşandı. Maalesef PKK’lılarla eski PKK’lılar arasında çatışma çıktı.” Saldırının direkt kendilerini hedef aldığına dikkati çeken Taş, “Bunların PKK’lı olduğunu biliyoruz. Bunda hiçbir şüphe yok. Başkalarının provokasyonu değil, bu doğrudan PKK kadrosudur. Başarsalardı aslında toplu katliamgibi bir şey düşünmüşler. Evlere baskın öncesi, keşif yapmak isterken tesadüfen yakalandılar. Olay direkt bize yönelik” dedi. Taş neden hedef olduklarına ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi: “Aslında anlaşılmaz bir durumdur. Şimdi Kürt Ulusal Kongresi yapılıyor. Bu kongre, sözde Kürtlerin birliği, barışı amacıyla yapılıyor. Normalde bize saldırı olacak bir ortamyok. Yani tam yumuşama beklenirken tuhaf bir şekilde bu saldırı oldu. Ne amaçla yaptılar, niye yapıyorlar, kimler yapıyor? Cemil Bayık, geçmişte hep arkadaşlarını vururdu. Tekrar bu mudur?

KUZEY IRAK'TA PARTİ KURDULAR

Eski PKK’lıların bir kısmı 2004 yılında örgütten ayrıldıktan sonra Köysancak’a yerleşmişti. Nizamettin Taş, Osman Öcalan, Ebubekir Ataç, Hıdır Sarıkaya, Hıdır Yalçın gibi çok sayıda eski örgüt mensubu, kurdukları Vatansever Demokrat Partisi (PWD) aracılığıyla siyaset yapıyorlar. Erbil’de yapılması planlanan Kürt Ulusal Konferansı’na da katılmayı isteyen eski örgüt mensupları, “silahın çözüm olmadığı” görüşünü savunuyorlar. PKK ise kendisinden kopan eski örgüt mensuplarının aktif siyaset yapmasını ve Erbil’de düzenlenen konferans ve kongrelere katılmasını istemiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem