PKK neden sürekli oraya saldırıyor?

18-25-27-31 Mayıs, 7-12-14 Haziran tarihlerinde yapılan açıklamalarda PKK’nın Dağlıca üs bölgesine havanlı, uçaksavar mermili saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamalar neredeyse rutin bir hal aldı. Peki, PKK neden sürekli aynı bölgeye taciz ateş

PKK neden sürekli oraya saldırıyor?

18-25-27-31 Mayıs, 7-12-14 Haziran tarihlerinde yapılan açıklamalarda PKK’nın Dağlıca üs bölgesine havanlı, uçaksavar mermili saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamalar neredeyse rutin bir hal aldı. Peki, PKK neden sürekli aynı bölgeye taciz ateşi açıyor?

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'den bu durum için ilginç yorumu var. Pekin, Dağlıca bölgesinin bölgedeki en kritik yer olduğunu belirterek, “PKK, Türkiye’ye giriş çıkışlar için bu bölgeyi kullanıyordu. Geçmişte bölge kışın boşaltılıyor, baharla birlikte başka bölgelerden getirilen taburlarla korunuyordu. Genelkurmay aldığı bir kararla burada bir hudut birliği kurdu. Buna bağlı çok güvenlikli karakollar yaptı. Hudut birliği sabit hale getirildi. PKK bundan çok rahatsız. Bölgedeki askeri birliğin geri çekilmesini ve sınırın fiilen kaldırılmasını istiyor. Sürekli taciz ateşi açmasının amacı bu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler