PKK müze inşaatı durduruldu!

Genelkurmay Başkanlığı’nın Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı Taşlık ve Yazır köylerinde 1992 yılında 33 PKK’lının ölü ele geçirildiği evlerin onarılarak müzeye dönüştürüldüğü yönündeki açıklaması üzerine Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve

PKK müze inşaatı durduruldu!

Genelkurmay Başkanlığı’nın Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı Taşlık ve Yazır köylerinde 1992 yılında 33 PKK’lının ölü ele geçirildiği evlerin onarılarak müzeye dönüştürüldüğü yönündeki açıklaması üzerine Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) ve BDP’nin öncülüğünde yapıldığı belirtilen inşaat çalışmaları durduruldu. Köylüler harabe halindeki evdeki çalışmanın bir hafta önce başladığını ve 2 gün önce de durdurulduğunu söyledi.

Savur ilçe merkezine 45 kilometre uzaklaktıka Taşlık ve 40 kilometre uzaklıktaki Yazır köylerinde 1992 yılında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda Yazır Köyü’nde 18, Taşlık Köyü’nde ise 15 olmak üzere 33 PKK’lı öldürüldü. MEYA-DER ve BDP’nin öncülüğünde Yazır Köyü’nde bir mağara üzerinde 18 PKK’lının öldürüldüğü ve harabeye dönen evde yaklaşık bir hafta önce inşaat çalışmasına başlandı. Evin etrafına duvarlar örülürken, tel örgü çekmek için demir direkler yapıldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı 18 PKK’lının öldürüldüğü evde inşaat çalışmasına başlanılmasının ardından 6 Ekim günü resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak, evin sözde müzeye dönüştürüldüğünü bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, şöyle denildi:

"Bir siyasi parti organizesinde hareket eden bölücü terör örgütüne müzahir 50-60 kişilik bir grup tarafından, Mardin/Savur İlçesi Taşlık ve Yazır köylerinde, ’1992 yılında aynı bölgede 33 teröristin etkisiz hale getirilmesi’ ile ilgili olarak; harabe ve kullanılmaz durumda olan birer evin, sözde müze haline getirilmesi maksadıyla, çevresine duvar yapımına başlandığı, temizlik, tadilat ve onarım yapıldığı bilgisi alınmıştır."

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasının hemen ardından PKK’nın müze ev inşaatının durduğunu söyleyen köylülerden Osman Aytaç, evdeki çalışmanın MAYA-DER ve bir grup BDP’li tarafından yapıldığını söyledi.

Osman Aytaç, "Evin müze değil, ziyaret haline getirilmek için çalışıldığını biliyoruz. İnşaatta köylüler çalışmadı, ancak zaman zaman yardımcı oldu. Evdeki inşaat çalışmaları iki gün önce durdu ama niçin durduğunu bilmiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem