PKK kontak anahtarlarını alıp gitti

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımını protesto eden PKK'lıların yol kesme eylemi devam ediyor. Diyarbakır-Bingöl karayolu halen trafiğe kapalı. Fis Ovası- Lice istikametine alternatif olarak kullanılan Hani yolu da dün akşam kapandı. ARAÇ ANAHTARL

PKK kontak anahtarlarını alıp gitti
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımını protesto eden PKK'lıların yol kesme eylemi devam ediyor. Diyarbakır-Bingöl karayolu halen trafiğe kapalı. Fis Ovası- Lice istikametine alternatif olarak kullanılan Hani yolu da dün akşam kapandı.
 
ARAÇ ANAHTARLARINA EL KONDU
 
Bölgede eylem düzenleyen yaklaşık 30 kişilik bir grup, dün ikindi vakti araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı. Bir askeri de kaçırdı. Örgüt bölgeden uzaklaşırken durdurdukları araçların da kontak anahtarlarına el koydu. Bazı araç sahipleri Diyarbakır'dan çekici çağırarak araçlarını Diyarbakır'a getirdi. Akşam saatlerinde aynı bölgede bazı çekiciler ateşe verildi. Bunun üzerine çekicilerinin ateşe verileceği korkusuyla bölgeye yeni çekiciler gönderilmedi.
 
30'A YAKIN ARAÇ BEKLİYOR
 
Diyarbakır-Hani yolundaki eylem yerinde dün akşamdan beri 30'e yakın araç bekliyor. Araç sahipleri bölgeyi terk etmezken çekiciler de korkudan gitmiyor. Araç sahiplerinden Abdulbaki Utangaç, dün ikindi vaktinden beri aracının başında beklediğini ve yetkililerin kendilerini sormadığını söyledi.
 
ÇEKİCİLER KORKUDAN BÖLGEYE GİREMİYOR
 
Çocuklarıyla geceyi araçta geçirdiğini anlatan Utangaç, çocuklarını Sabah Diyarbakır'a gönderdiğini ancak kendisinin hala mağdur olduğunu anlattı. Ebedin Demir ise, "Burada mağdur olduk. Çekiciler de korktuğu için gelmiyorlar. Buradaki belediye başkanına gittik 'yapacak bir şey yok' dedi. Çekiciyi aradık adamlar gelmiyor. Ancak bir askeri konvoyla gelebilir. Çekiciler korktuğu için gelmiyor. Bu çileden bizi kurtarsınlar. Arabamla ne bir metre ileri ne de geri gidebiliyorum" şeklinde yaşadığı çaresizliği dile getirdi.
 
Bu arada jandarmanın Diyarbakır'dan 7 çekiciyi zırhlı araçlar eşliğinde bölgeye göndermeye başladığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler