PKK Kaymakam atıyor

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, terör örgütü PKK'yla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Düzgün, PKK'nın Güneydoğu'da kaymakam atadığını açıkladı... CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, "Şu anda PKK Güneydoğu'daki ilçelerimize kaymakam atıyor. Bu k

PKK Kaymakam atıyor
CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, terör örgütü PKK'yla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Düzgün, PKK'nın Güneydoğu'da kaymakam atadığını açıkladı...
 
CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, "Şu anda PKK Güneydoğu'daki ilçelerimize kaymakam atıyor. Bu kaymakamlar oradaki devletin resmi kaymakamlarına gidip onları tehdit ediyorlar" dedi.
 
CHP Milletvekili Orhan Düzgün, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği memleketinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hükümetin yanlış tavrı nedeniyle Kürt sorununun çıkmaza girdiğini söyleyen CHP'li Düzgün şöyle dedi:
 
"Bakın PKK bir şehitlik kurdu, resmi bir şehitlik açılışı yaptı. Ve bunu devletin askeri ve polisinin gözünün önünde yaptı. Bundan daha vahimi bizim Güneydoğu illerimizde PKK bir güvenlik örgütü kurdu. Yol çeviriyor, kimlik soruyor. Şimdi basından görüyoruz ki bir mali örgüt kurmuşlar. Vatandaştan resmi vergi topluyorlar. Şu anda PKK Güneydoğu'daki ilçelerimize kaymakam atıyor. Bu kaymakamlar, oradaki devletin resmi kaymakamlarına gidip onları tehdit ediyorlar, 'Bizden habersiz iş yapmayacaksınız' diyorlar. Bütün bunlar olurken iktidar tarafından dönüp bakıyorsunuz 'ne oldu' diyorsunuz, iktidarı diyor ki, 'biz barış yapacağız'. Barışı herkes istiyor Türkiye'de. Fakat biz ülkenin bu şekilde işgal edilmesine şiddetle karşıyız. Barış, evet olsun. Ama barış adı altında Türkiye adım adım bölünmeye gidiyor. Biz yeni baştan hükümeti aklını başına almaya çağırıyoruz. Türkiye'nin Güneydoğusu'nda böyle bir yapılanma Türkiye'yi fiili bir bölünmeye, fiili bir iç savaşa götürür."
 
SINIR PYD KONTROLÜ ALTINDA
 
Suriye sınırının tamamen PYD'nin kontrolü altında olduğunu ifade eden Düzgün,
 
"Gümrük vergileri dahil PYD tarafından alınmaktadır. Maalesef sınırdaki atışlardan dolayı Şanlıurfa'da ölen vatandaşlarımız var. Bu ölen insanların tamamının kanı iktidarın elindedir. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmelidir, Suriye sınırı kontrol altına alınmalıdır, Güneydoğu'daki illegal PKK yapılanması engellemelidir. Eğer bunları yapmaz ise yarın Türkiye'de çıkacak bir çatışmanın sorumlusu bu hükümet olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler