PKK Karayılan için ne dedi?

Örgütün yayın kanalı Roj TV, Karayılan ile yapılan ve örgütün kuruluş yıldönümü olan 15 Ağustos ile ilgili kutlama mesajın bir kısmını yayınladı. İran resmi yetkilileri, PKK elebaşlarındanMurat Karayılan'ı yakaladığını duyurmasının ardından, örgüte yakın

PKK Karayılan için ne dedi?

Örgütün yayın kanalı Roj TV, Karayılan ile yapılan ve örgütün kuruluş yıldönümü olan 15 Ağustos ile ilgili kutlama mesajın bir kısmını yayınladı.

İran resmi yetkilileri, PKK elebaşlarındanMurat Karayılan'ı yakaladığını duyurmasının ardından, örgüte yakın yayın organları birbiri ardına yaptığı açıklamalar ile bu haberi yalanladı. İnternet haber siteleri haberi yalanlayarak, Türkiye'nin İran ile birlikte Kandil'e yönelik ortak operasyon yaptığını duyurdu. Murat Karayılan'ın yakalandığı haberlerinin de örgüt içerisinde kargaşa yaratmaya yönelik olduğunu izleycilerine aktardı.

Örgütün yayın kanalı Roj TV, örgütün 15 Ağustos 1984 tarihli Eruh saldırısının yıldönümü öncesi İran hükümetinin örgüt üyeleri arasında kargaşa yaratmak için Murat Karayılan'ın yakalandığı haberini duyurduğu belirtildi. Roj TV, İran hükümetinin İran'da yaşayan Kürtler ve örgüt yandaşlarının gerçekleri öğrenmemesi için de uydu cihazları ve çanakları toplattığını aktararak, uydu cihazı ve anten kurarak Roj, Nevroz ve MMC Tv izleyen Kürtler'e 500 dümen para cezası verdiğini ileri sürdü.

Dün veya önceki Murat Karayılan ile yapılan ve 15 Ağustos, silahlı eylemin yıldönümü

ile ilgili olduğu öğrenilen görüntülü mesajının bir kısmını yayınlayan Roj TV, hem sözlü hem de yazılı olarak önce Murat Karayılan ile canlı telefon görüşmesi yapılacağını, "Az sonra" olarak duyurdu. Ancak aynı televizyon canlı bağlantı yapılacağı "Az Sonra" yazısını kaldırarak, roportajın akşam saatlerinde yayınlanacağını duyurdu.

PKK'ya yakın kaynaklar İran'ın çatışmalarda PJAK'ın üst düzey bir elebaşını yaralı olarak ele geçirdiğini ve bu kişiyi Murat Karayılan olarak açıkladığını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler